Pivarník: měli jsme i štěstí

Roman Pivarník a Zdeněk Ščasný hodnotí sobotní duel. 

Pivarník: měli jsme i štěstí

Úvodní slovo na pozápasové tiskové koferenci měl trenér Klokanů Roman Pivarník.

"Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas," začal svůj rezultát: "Ale i tak jsme chtěli získat bod, abychom se udrželi v horní polovině tabulky. Jsem rád, že se to povedlo," ohlédl se za skončenou sezónou. 

"Poctivě jsme to odbránili," pokračoval trenér Pivarník s hodnocením výkonu: "Vybíhali jsme do rychlých brejků a v prvním poločase jsme jeden využili."

Pár slov měl samozřejmě i ke hře soupeře: "Sparta měla šance, ale k nám se přiklonilo i štěstí, které v takových zápasech potřebujete." 

Na závěr svého povídání se zabýval rozborem gólu Davida Lafaty: "Vyrovnání byla škoda, protože vůbec neměl přijít centr. Místo toho jsme měli hru přerušit, nebo zahrát na roh," ukončil své posudky utkání.

Následně se před zástupce tisku dostavil trenér AC Sparta Praha Zdeněk Ščasný.

"S výsledkem spokojený nejsem," začal svou řeč: "Připravovali jsme se na to, že Bohemka bude po výhře v Brně a doma s Plzní nepříjemná."

A dále pokračoval ve svém soudu skončeného utkání: "Místo toho jsme do prvního poločasu nastoupili bez pohybu, bez agresivity ve vápně a hráli jsme profesorsky."

Na přetřes přišel i boj o nejlepšího kanonýra: "Také nás trochu svazovala možnost pro Davida Lafatu získat korunu krále střelců. Bylo totiž trochu znát, že hráči ho hledají i ve chvílích, kdy by neměli," viděl trenér Ščasný jednu z příčin sparťanského neúspěchu. 

"Naštěstí se nám podařilo vyrovnat," zakončil svůj rozbor kouč Sparty: "Ale stálo nás to hrozně moc sil." To byla závěrečná tečka za posledním ligovým zápasem letošní sezóny z pohledu trenérů.