Junioři otočili zápas s Jabloncem

Ve druhé půli se trefil Artemuk a dvakrát Ander.

Junioři otočili zápas s Jabloncem

A mužstvu o víkendu již skončila sezona a proto se v zahajovací sestavě trenéru Slezákovi hlásili pouze mladíci Artemuk, Hubínek a Žaloudek, v záložní řadě po zranění nastoupil ještě Engelmann a zkoušený španělský útočník Ander.

Mladý Jablonec byl ovšem od začátku nepříjemným soupeřem. Hned v 11. minutě se k míči ve vápně dostal Novák, brankář Šrámek ale včas vyběhl a zmenšil tak útočníkovi úhel. O minutu později to po rychlém brejku zkusili i Klokani. Engelmann nakopnul míč, Ander ho ještě posunul na Artemuka a jemu zakončení neumožnilo pouze jeho špatné zpracování míče.

V 16. minutě se jablonečtí dočkali branky. Při standardní situaci vyskočil na zadní tyčce nejvýše Tichý a míč poslal o tyčku za záda bezmocného Šrámka.

Na druhé straně se mohli Klokani také prosadit po standardce. Koštíř dokázal prostřelit zeď, ale brankář Repáň byl na zemi včas. Minutu před koncem mohl srovnat Řezníček. Repáň podskočil centr, ale Řezníček ve skluzu branku netrefil.

V 65. minutě se ale Bohemka již radovala! Malina z pravé strany odcentroval, Anderovu střelu brankář ještě vyrazil, ale na hlavičku Artemuka byl již krátký.

Za pět minut se tleskalo znovu. Artemuk byl při úniku sražen, jeho předkopnutý míč převzal Ander a střelou na zadní tyčku otočil skóre. Bohemka vedla a obrana Jablonce začala být prostupnější.

V další šanci se totiž objevil Engelmann, střelou se bohužel neprosadil. Odražený míč se dostal k Artemukovi, ten se ještě uvolnil kličkou, ale na brankové čáře trefil pouze obránce Drozda, který tak úspěšně zaskočil za Repáňe, který byl v tu dobu již překonaný.

V závěru to zkoušel ze standardní situace šikovně levačkou Košata, ale Repáň byl u tyče včas. A když to již vypadalo, že zápas skončí výhrou Klokanů o jednu branku, předvedli hráči v zelenobílém krásnou akci. Centr ze strany sklepával Ander na Engelmanna a hned si naběhl na zadní tyč, kam mu hráč A mužstva poslal zpět přesnou přihrávku a Ander doklepával balon již do prázdné branky.

Klokani tak v posledním utkání letošní Juniorské ligy vyhráli 3:1 a zajistili si v tabulce povedené 10. místo. Stejně jako A mužstvo se tedy udrželo v první polovině tabulky.