Ke změnám v kádru A mužstva

Po sezoně skončilo hostování šesti hráčům, pěti dalším smlouva.

Ke změnám v kádru A mužstva

Po každé sezoně musí dojít k vyhodnocení průběhu i výsledků. K tomu nyní dochází i na Bohemce a po stabilizování kompletního realizačního týmu – smlouvu prodloužil hlavní trenér Roman Pivarník i jeho asistenti Dalibor Slezák, Tomáš Trucha a Martin Vaniak – musí samozřejmě dojít i k jednání s hráči. Po ohlášeném odchodu sportovního ředitele Tomáše Požára se bude muset pokračovat v jeho nastolené práci. „Prioritou je zajistit fungování sportovního úseku a dořešit rozjednané hráče,“ naznačuje ředitel klubu dr. Ladislav Valášek.

Na jaře právě skončené sezony hostovalo v týmu A mužstva šest hráčů. Ze Sparty Milan Švenger a Lukáš Pauschek, z Olomouce Aleš Škerle, z Dukly Vojtěch Engelmann, Elvis Bratanovič z Teplic a ze zahraničí přišel Jhon Mosquera. U kolumbijského záložníka uplatnil klub opci, kterou měl Mosquera zakotvenou ve smlouvě. Univerzál Engelmann, který nastupoval spíše ze začátku sezony a v pozdější fázi soutěže ho trápilo zranění, ve Vršovicích pokračovat nebude.

O kmenové hráče pražské Sparty projevila Bohemka zájem. „Ještě před zahájením přípravy bychom rádi informovali, jak se situace vyvíjí a co se na fotbalovém trhu podařilo vyjednat v rámci finančních možností klubu,“ komentuje situaci ředitel klubu. Jednání o těchto dvou hráčích tedy budou nadále pokračovat. U Aleše Škerleho bude záležet na dalším jednání se Sigmou Olomouc, i když na něj Bohemka opci neuplatnila. Stejně tak u slovinského snajpra Elvise Bratanoviče. Je pravděpodobné, že oba začnou přípravu ve svých klubech, tedy v Olomouci a v Teplicích.

Po ukončení smlouvy nebudou dále u Botiče pokračovat ani Václav Kalina s Ivanem Lietavou. Po dohodě došlo k ukončení smlouvy s Pavolem Cicmanem. U dalších dvou hráčů, kterým končí na konci června smlouva, Bohemka intenzivně jedná o pokračování angažmá. Jan Moravec je Klokanem již čtrnáct let. Naopak Zdeněk Zlámal přišel do A mužstva Bohemians těsně před odletem na zimní soustředění v Turecku, ale rychle a úspěšně se zapracoval do týmu.

Již v zimním přestupním termínu projevilo několik klubů v české lize zájem o Jakuba Radu. Ten pro radost všech fanoušků Bohemians zůstal ve Vršovicích a pomohl klubu k předčasné záchraně v lize. „Zájem o Jakuba Radu evidujeme i po skončení sezony a nabídky se vyhodnocují na úrovni představenstva klubu,“ naznačil stále trvající pozornost konkurenčních klubů o člena širšího reprezentačního mužstva ředitel Valášek. „Máme samozřejmě rozjednaných několik zajímavých tipů na pozici středního záložníka. Jednání probíhají a fanoušky budeme informovat v nejbližší době,“ pokračoval s informací, že se vedení klubu zabývá i případnou náhradou za Radu.

Aktuální situace po sezoně 2014/15

Ostatní hráči A mužstva mají platnou smlouvu a nastoupí koncem června do přípravy v Bohemians. Tu by mohli doplnit i další hráči. Z hostování by se měl vrátit i Lukáš Budínský, který má za sebou povedené angažmá v druholigové Karviné. „Hráče, kteří byli minulou sezonu na hostování, si budeme ještě analyzovat,“ nechal toto téma Valášek stále otevřené. Z juniorky by měl nastoupit do přípravy i levonohý obránce Jakub Košata.

V závěru soutěže byl na testech i zajímavý španělský útočník Vitoria Ander, který sportovní úsek zaujal. „Vito je stále v testovacím režimu, jednání probíhají s jeho agentem,“ řekl pro klubové stránky ředitel Valášek. O dalších případných příchodech budeme informovat fanoušky s blížícím se termínem zahájení přípravy. „Souhrnně řečeno, jako každý klub i Bohemka musí pokračovat v jednáních s hráči, kteří jsou na trhu dostupní a možnosti se zvažují s ohledem na podmínky a možnosti Bohemians. Jako všichni, i my hledáme vhodné hráče v tuzemsku i v zahraničí,“ dodal Valášek na závěr.