Rada hl. m. Prahy schválila záměr odkupu Ďolíčku

Nyní bude Praha dál jednat s majitelem stadionu.

Rada hl. m. Prahy schválila záměr odkupu Ďolíčku

Na svém zasedání v úterý 16.6. Rada Hlavního města Prahy přijala usnesení "k dalšímu postupu ve věci nabytí nemovitosti fotbalový stadion Ďolíček od společnosti Bohemians Real, a.s. do vlastnictví Hlavního města Prahy". Kompletní obsah schváleného materiálu si můžete prostudovat zde.

Znamená to, že nyní byl odbor správy majetku hlavního města pověřen oficiálně jednáním s vlastníkem stadionu, akciovou společností Bohemians Real, o výsledné podobě celé transakce.

V minulosti byl již schválen převod nemovitosti do vlastnictví MČ Praha 10, před loňskými volbami však bývalé vedení hlavního města toto usnesení městské části úspěšně zablokovalo. Po volbách se nové vedení Magistrátu rozhodlo být aktivnější a tuto skutečnost napravit způsobem,že vyjedná odkup stadionu přímo do vlastnictví hlavního města. Podmínkou zdárného završení jednání, která vyplývá z úterního usnesení, je však souhlas Bohemians Real s rozvázáním směnné smlouvy, uzavřené v loňském roce mezi jí a Městskou částí Praha 10. Podle předchozích vyjádření vlastníků stadionu by tento fakt v případě vstřícného postoje města neměl být překážkou k úspěšnému dotažení kauzy ke konci.

V případě, že se Ďolíček stane majetkem hlavního města, pozbývá platnosti také nájemní smlouva dojednaná mezi Bohemians Praha 1905 a MČ Praha 10, která měla zajistit minimálně dvacetileté působení našeho klubu na tradičním stadionu. "Všech jednání se jako klub aktivně účastníme," sdělil pro klubový web předseda představenstva Bohemky Ing. Dariusz Jakubowicz. "Samozřejmě to pro nás znamená znovu vyjednat všechny atributy včetně nájemní smlouvy. Nyní necháme určitý prostor oběma stranám k vyjednávání, a věříme, že se podaří vše v brzké době zfinalizovat," dodává Jakubowicz.