Bohemka zahájila přípravu

Hráči se sešli v Uhříněvsi, zapojilo se hned několik nových tváří.

Bohemka zahájila přípravu

Roman Pivarník s celým realizačním týmem přivítal hráče Bohemians Praha 1905 v tréninkovém areálu v Uhříněvsi na začátku přípravy. Jak bylo již avizováno na začátku června na oficiálních klubových stránkách, smlouva skončila čtyřem hráčům. V Bohemce tedy nadále nepokračuje Václav Kalina, Ivan Lietava, Pavol Cicman a hostování skončilo u Vojtěcha Engelmanna a Elvise Bratanoviče. Jakub Rada dostal svolení k přípravě v FK Mladá Boleslav. Nyní se intenzivně pracuje na dořešení smlouvy o jeho přestupu. Roman Artemuk bude od letošní sezony členem juniorského týmu.

Opačným směrem se do přípravy A mužstva Bohemians zapojil srbský záložník Miljan Vukadinovič, který již čtyři roky působí v České republice. V současné době se jedná o kmenového hráče mladoboleslavského celku. O jeho angažmá u Klokanů by se mělo rozhodnout v nejbližší době.

Z hostování se vrátil Lukáš Budínský, který za sebou má povedenou sezonu v druholigové Karviné, kde ho vedl bývalý trenér Bohemians Jozef Weber. Z minulé sezony si ovšem Budínský přinesl menší zranění, které by ho, doufejme, nemělo více limitovat.

Z dorostu se minimálně na letní přípravu posunul šikovný záložník Filip Blecha, který nakouknul již do české fotbalové reprezentace do 18 let. V loňské sezoně se mu společně se spoluhráči podařilo zachránit Bohemku v dorostenecké lize. I když věkem stále dorostenec, již nyní se bude připravovat pod drobnohledem Romana Pivarníka.

Fanoušci Klokanů jistě budou znát i Jakuba Košatu, který se realizačnímu týmu taktéž hlásil v pondělí v Uhříněvsi. Koncem minulého roku se již několikrát připojil k A mužstvu v tréninkovém procesu, za juniorku odehrál v loňské sezoně na pozici levého obránce šestatřicet zápasů.

Ze známých tváří se v pondělí v Uhříněvsi hlásil realizačnímu týmu i Aleš Škerle, který poslední půl rok hostoval ve Vršovicích ze Sigmy Olomouc. Po dohodě klubů zahájil přípravu s pražským celkem, podoba jeho dalšího působení je v jednání.

Platné hostování do konce června má stále Lukáš Pauschek a Milan Švenger. Se Spartou, což je kmenový klub obou těchto hráčů, budou probíhat v červnu jednání. Do dořešení situace kolem třetího gólmana A mužstva se k týmu prozatím připojil brankář juniorky Jan Šrámek.

Roman Pivarník s asistenty přivítal na hřišti další dva nováčky. Chorvatský krajní obránce Dino Kluk nastoupil vloni do pěti prvoligových utkání za FK Duklu Praha. Druhým je záložník Milan Jirásek, který ještě v dorosteneckém věku přestoupil do Interu Milán. V Itálii se ovšem neprosadil a posledního půl roku strávil na hostování v Baníku Ostrava.

Po minulé sezoně skončila smlouva dvěma hráčům, se kterými klub jedná o prodloužení angažmá. Jan Moravec se sice v pondělí hlásil v Uhříněvsi, v jednání je stále i přestup do jiného klubu. Nad Zdeňkem Zlámalem sice také stále visí otazník, v pondělí ale absolvoval plnou zátěž s Klokany a jeho další působení by mělo být pouze administrativní záležitostí. Zranění do přípravy nepustilo stále obránce Martina Cseha, který má nastavený individuální program.

V souvislosti s odchodem sportovního ředitele Tomáše Požára byla vytvořena sportovní komise. Za orgány v ní budou působit Ing. Dariusz Jakubowicz, Vladislav Suchý a Mgr. Petr Svoboda, z managmentu poté ředitel klubu dr. Ladislav Valášek, trenér Roman Pivarník a sekretář Ing. Libor Koubek.

A mužstvo má v prvním týdnu nabitý program! Ve čtvrtek se Klokani střetnou v Hlinsku s mistrem Slovenska, v sobotu je čeká turnaj v Benátkách. Každý den hráči absolvují dvoufázový trénink, prvního volna se hráči dočkají v neděli.