Zdeněk Zlámal a Milan Jirásek se upsali Bohemians

S oběma hráči můžeme počítat do dalších sezón.

Zdeněk Zlámal a Milan Jirásek se upsali Bohemians

V pondělí si Bohemka zajistila dva další kameny do skládačky A-týmu. Smlouvy v klubu podepsali brankář Zdeněk Zlámal a záložník Milan Jirásek. Oba se stali kmenovými hráči Bohemians. Během „úředního dne“ v Ďolíčku prodloužili své kontrakty i trenéři Dalibor Slezák, Tomáš Trucha a Martin Vaniak.

Na jaře zažil úspěšné období v dresu Bohemians, nyní si své působení u Botiče Zdeněk Zlámal prodlouží. Závěr minulé sezony se Klokanům povedl, jemu osobně nadmíru vydařil. Několikrát byl oceněn jako hráč utkání, dostal se do sestav kol, dvakrát bojoval o vaše hlasy v klubové anketě hráč měsíce.

Zdeněk Zlámal po příchodu do Bohemky podepsal smlouvu pouze do konce minulé sezony. Přes letní pauzu se tak vedla jednání ohledně jeho další budoucnosti. „Jsme rádi, že se nám podařilo na pozici brankáře udržet Zdeňka Zlámala, který se po zranění dostal do formy,“ ocenil ředitel klubu dr. Ladislav Valášek.

„Není tajemství, že měl i jiné nabídky z tuzemska a ze zahraničí. Proto vítáme, že si chce prodloužit svoji kariéru v Bohemce,“ dodal pro klubový web Valášek. I přes nabídky jiných klubů se tak Zlámal rozhodl zůstat v Praze a nadále působit v Ďolíčku. „Věříme, že vedle takto zkušeného brankáře, a pod vedením trenéra Vaniaka, to bude mít pozitivní vliv i na další vývoj a růst našeho odchovance Dočekala,“ doplňuje ředitel Valášek.

Novou tváří v dresu Bohemky bude Milan Jirásek. Talentovaný třiadvacetiletý záložník je odchovancem Sparty, ale už v 16 letech přesunul své působiště do zahraničí, když o něj projevil zájem Inter Milán. V dresu italského velkoklubu se mu proniknout do nabitého kádru nepodařilo, získal však cenné zkušenosti s mezinárodním fotbalem.

Mládežnický reprezentant České republiky se před čtyřmi lety vrátil do mateřského klubu, kde odehrál coby devatenáctiletá naděje sezónu v dresu letenské rezervy. Následovalo úspěšné roční hostování v Senici. V loňské sezóně strávil podzim v Teplicích a jaro v Baníku Ostrava. Slezský klub neuplatnil opci na jeho přestup, po volném hráči tak sáhli Klokani.

V Bohemce podepsal Jirásek dvouletou smlouvu. Příchod tvořivého záložníka je součástí opatření, kterými se doplňuje sestava zelenobílých po odchodu Jakuba Rady.

„Jsme  rádi, že talentovaného mladého středopolaře, který prošel nejen Spartou či Baníkem Ostrava, ale i italským velkolubem, se podařilo pro Bohemku získat s přesvědčením, že v Bohemce bude opravdu platným  prvoligovým hráčem s potenciálem dalšího výkonnostního růstu,“ okomentoval Jiráskův příchod ředitel klubu Ladislav Valášek.