V sobotu vyrazíme za hranice

Bohemka hraje v Norimberku, info k zápasu v článku.

V sobotu vyrazíme za hranice

V sobotu sehrají Bohemians po pěti měsících opět utkání mimo hranice naší republiky. K přípravnému zápasu zajedou Klokani do Norimberka, aby se v tréninkovém centru místního 1.FCN postavili domácímu celku. 1.FC Nürnberg momentálně působí ve 2. Bundeslize, kde v rámci uplynulé sezony skončil na deváté příčce.

Pachatelé se vrací na místo činu, oba celky se na stejném hřišti střetly už během reprezentační pauzy v září 2009. V zelenobílém dresu ještě najdeme dva pamětníky tohoto utkání - Josefa Jindřiška a Davida Bartka. Z domácí sestavy zůstal v kádru jen brankář Schäfer. Před šesti lety si Bohemka přes sympatický výkon odvezla z hřiště tehdejšího nováčka Bundesligy porážku 3:0.

V sestavě Norimberka mají tradičně velký podíl hráči z bývalého Československa, z našeho pohledu vzpomeňme především na kariéru Marka Nikla. I v sobotu se můžeme těšit v dresu protivníka na obránce Ondřeje Petráka a záložníka Jana Poláka, který dokonce obvykle nosí kapitánskou pásku. Zadáci Bohemky si pak budou muset dát obzvláštní pozor na slovenského reprezentanta Jakuba Sylvestra, nejlepšího střelce uplynulé sezóny. Ten je společně s vycházející hvězdičkou a účastníkem uplynulého MS do 20 let Niklasem Starkem nejvýraznější tváří současného týmu 1.FCN.

Utkání s Norimberkem sehrajeme na tréninkovém stadionu, jenž se nachází v blízkosti hlavního Grundig Stadionu a jeho adresa je ValznerweiherStrasse 200. Mapu umístění areálu naleznete zde. Při příjezdu od Prahy uhnete nejprve z dálnice A6 na sjezdu Nürnberg-Ost na dálnici A9 ve směru Bayreuth, a poté hned na prvním sjezdu Fischbach, od nějž se po pětikilometrové jízdě po hlavním přivaděči ocitnete na kraji města takřka přímo u stadionu. Přímo v areálu se nachází dostatek parkovacích míst.

Podle posledních zpráv od pořadatele by měli mít diváci na tento zápas vstup volný, fanoušci Bohemians budou pořadatelskou službou nasměrováni do společného sektoru.