Leonid Akulinin přestupuje do Bohemians

Vytáhlý útočník přichází ze Šachtaru Doněck.

Leonid Akulinin přestupuje do Bohemians

Dvaadvacetiletý útočník posílil Klokany ještě před začátkem soutěžního ročníku. Do Vršovic přichází ze slavného ukrajinského týmu FK Šachtar Doněck. „Na počátku to bylo těžké rozhodnutí, přicházím z velkého klubu do ciziny,“ naznačil Akulinin, že to nebylo lehké rozhodování.

Po seznámení s mužstvem neberu Bohemku jen jako nový klub, ale jako novou rodinu. Atmosféru tady považuji za přátelskou,“ řekl pro klubové stránky ukrajinský forvard.

Leonid Akulinin se stal dalším kmenovým hráčem Bohemians. „Věříme, že vzhledem k jeho věku, a že když k nám přichází z velkého klubu, se u nás rychle zabydlí a bude pro nás přínosem. Pro naši ofenzivní sílu je to typologicky hráč, kterého jsme potřebovali,“ okomentoval příchod útočníka ředitel klubu dr. Ladislav Valášek.

Před sezonou bylo prioritou sehnat útočníka. Na hostování přišel Patrik Schick ze Sparty, nyní jsme získali k Matúšovi Mikušovi dalšího kmenového hráče ze Šachtaru Doněck,“ naznačil důležitost přestupu Valášek. Ukrajinský útočník ve Vršovicích podepsal smlouvu na dva a půl roku, tedy do konce prosince 2017.

Akulinin si již nechal vyprávět o výborné atmosféře, která v Ďolíčku panuje při zápasech. „Těším se, že na utkání přijde hodně lidí. Bude to vzájemně motivující,“ řekl s nadšením a hned dodal: „Přišel jsem jako útočník, takže musím poctivě pracovat a dávat góly, to je můj úkol.

Slyšel jsem, že v Bohemce nevítězí peníze, ale srdce. Chtěl bych poděkovat všem, se kterými jsem v klubu přišel do styku, za důvěru, kterou do mě vložili,“ řekl na závěr Akulinin. Zároveň všem vzkázal: „Chci se ukázat v co nejlepším světle!