První bod veze Bohemka z Jablonce

Akulinin nahrál na branky Čížkovi s Acostou, domácí vyrovnali v závěru.

První bod veze Bohemka z Jablonce

Bohemians získali v Jablonci první bod začínající ligové sezony. Díky excelentním vstupům od obou poločasů na Střelnici dvakrát vedli. Po přihrávkách Akulinina se prosadili Acosta a Čížek, domácí vyrovnali ze souvislého tlaku deset minut před koncem.

Jablonecké oslavy začaly poněkud odlišně, než přítomní fanoušci a fotbalová generalita očekávali. Po pěti minutách se Akulinin dostal k centru přímo pod kotlem Bohemky, jeho přízemní přihrávka našla ve vápně Acostu, který domácím k oslavě zahrál brankáři Hrubému na housličky a Klokani vedli.

Překvapivý stav ale netrval příliš dlouho. V 11. minutě Michal Šmíd pomohl na zem Wágnerovi, dostal žlutou kartu a sám poškozený dostal příležitost zahrávat pokutový kop, bez problémů ho proměnil a vyrovnal.

Za nerozhodného stavu přišla očekávaná domácí převaha. Aktivní byl hlavně Crnkić, který svá zakončení směřoval pouze do brankáře Zlámala či nad branku. Protiútok Bohemky pět minut před koncem prvního poločasu zakončoval po Čížkově přesném centru Akulinin, jeho nedůraznou hlavičku ale gólman Hrubý lapil.

Fantastický nástup předvedli Bohemians i v úvodu druhého poločasu. Po domácí hrubé chybě Akulinin načechral centr přímo na hlavu Tomáše Čížka, který překonal bývalého kolegu Hrubého. Gól sice příliš neslavil, ale poslal svůj nový tým do vedení 2:1. Hodiny právě ukazovaly čas 19:05.

Zároveň ale začal místy až drtivý tlak Jablonce. Klokani se sešikovali kolem vlastního pokutového území a před jejich branku létal jeden centr za druhým. Rossiho ale vychytal Zlámal a další nebezpečné hlavičky letěly nad branku.

Tříbodovou radost zkazil fanouškům v kotli hostí i u televizních obrazovek Lukáš Masopust. Nositel slavného jména byl ve správný čas na správném místě. Když se k němu odrazila zablokovaná střela, byl sám před Zlámalem, který neměl šanci.

Horkých bylo i posledních deset minut. Domácí, slavící 70 let od založení klubu, chtěli vyhrát. Doležal trefil břevno, Hübschman zas Jindřiškova záda. Přes vytrvalý tlak se Klokani dočkali konce utkání a vezou z Jablonce první bod v sezoně za remízu 2:2.