V sobotu přijede Olomouc

Druhý letošní ligový nováček okusí o víkendu Ďolíček.

V sobotu přijede Olomouc

Jsou tomu už čtyři roky, co se naposledy hráči v zelenobílých dresech radovali z vítězství proti soupeři z Hané. Z aktérů, kteří tehdy nastoupili, bychom v současném kádru našli pouhá tři jména. Navázat na dobrý výkon z minulého týdne v Jablonci a snížit dobu čekání na vítězství proti Sigmě hodlají Klokani v sobotu od 17 hodin v Ďolíčku.

Netradičním bude utkání jednoznačně pro současného lodivoda Bohemians Romana Pivarníka, který v týmu Olomouce působil jako hráč a především se jedná o jeho poslední trenérské angažmá před nástupem ke Klokanům: "Rozhodně nechci brát utkání do osobní roviny," říká o specifičnosti nastávajícího střetnutí. A slova má i k taktické připravenosti na zápas v porovnání s předchozími letošními ligovými mači: "Jedna věc je zápas doma a druhá utkání venku, v Ďolíčku jsme hráli proti nováčkovi, venku nás čekal silný soupeř. I taktika je poté trochu změněná, věřím, že se zlepšujeme a jsme na vzestupné vlně," dodává trenér Pivarník. 

Olomouc letos po roční pauze postoupila zpět do ligy: "Já ale Sigmu jako nováčka neberu, kádr je ligový a přišli další hotoví hráči," tak vnímá soupeře kouč Klokanů. Zkušenosti z tábora protivníka má i stoper Aleš Škerle, který je u nás na hostování a dle dohody klubů nemůže nastoupit: "S tím jsme se naučili žít," sdílí své pocity pan Pivarník. Zároveň ještě ale dodává: "Musím říct, že oproti minulosti začínáme mít více svých kmenových hráčů, tudíž se nám toto daří minimalizovat."

O složení základní jedenáctky v blížícím se zápase a absenci jednoho stopera se kouč Bohemians též vyjadřuje: "Náhrady za Aleše tam máme, takže věřím, že se nám podaří ho adekvátně zastoupit. Navíc obrovským pozitivem je, že máme více variant v útoku," pokračuje Roman Pivarník: "V útoku pokaždé nastoupil jiný útočník, každý potřebuje stabilizovat, ale i bojovat o sestavu. Kvalitu dopředu rozhodně máme," dodává závěrem: "Navíc i v rozestavení máme více variant." 

Utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Pavel Julínek, na čarách mu budou asistovat Pavel Vlasjuk a Lucie Ratajová. Duel začne v sobotu 8. srpna v 17 hodin.

I tentokrát můžete poměřit své síly s bookmakery Fortuny, partnera Bohemky. TI soudí, že zápas by mohl být velmi vyrovnaný. Na to, že Bohemka urve všechny tři body, si můžete vsadit v kurzu 2,35, remíza je oceněna kurzem 3,3. Možnost, že si Sigma odveze z Vršovic všechny tři body, vypsal bookmaker kurzem 2,88. Jsou vypsané i sázky na přesné výsledky. Za vsazené a uhodnuté vítězství Bohemky 2:0 můžete brát výhru v kurzu 10,5! Všechny kurzy jsou aktuální ke dni 4.8.2015 a celou kurzovou nabídku na sobotní zápas naleznete zde. A jak to vidí právě sázkaři? To můžete sledovat v online infografice, kterou naleznete pod tímto odkazem