V zápase s Olomoucí bereme pouze bod

Klokani tlačili, ale na kýžené vítězství nedosáhli.

V zápase s Olomoucí bereme pouze bod

Bohemka nedokázala ani ve třetím zápase od začátku soutěže zvítězit. Utkání hrané v pekelném horku nabídlo nespočet šancí, nicméně počet branek se na každé straně zastavil na jedničce. 

První čtvrthodina se odehrávala v území nikoho, když tu náhle udeřil blesk v podobě rohového kopu Olomouce a gólové hlavičce Vašíčka. Olomouc šla do vedení a Klokani museli dotahovat. 

Jako první se o to pokusila dvojice Pauschek - Mosquera. Prvně jmenovaný centroval a druhý byl sám s balónem na penaltovém puntíku. Bohužel v rozhodující fázi mu míč uskočil a šance vyzněla do ztracena. Po občerstvovací pauze se už ale konečně na Bohemians usmálo štěstí. Běžela dvacátá šestá minuta a přetažený rohový kop skončil u Šírla. Ten jej poslal znovu zpět do ohně před brankáře Buchtu, kde si nejvýše vyskočil Šmíd a vyrovnal.

Na to reagovala okamžitě Olomouc, povedený halfvolej Petra vytěsnil zázračně konečky prstů Zlámal mimo tři tyče. Do konce poločasu už závažnější ohrožení brány k vidění nebylo. Jedinou výjimkou byly pohledné nůžky, které vystřihl Čížek. Jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.

Druhé hrací dějství začali Klokani hýřit ohromnou aktivitou. Co dvě minuty, to obrovská šance. Nejprve Čížek netrefil na hranici vápna balón snášející se ze vzduchu, poté ho napodobil Mosquera, který na penaltovém puntíku pálil z otočky pouze do blokujících obránců. O chvíli později se nevedlo ani Gajičovi, jenž sice vyskočil po rohovém kopu nejvýše, nicméně mířil přímo doprostřed brány. 

Zahanbit se nechtěli dát ani hosté. Ve dvou třetinách utkání to byl Plšek, který se zjevil úplně sám za obranou domácích, ve vyložené šanci však vysoko přestřelil. Bohemka ale chtěla dnes brát tři body, tudíž stále bušila do obrany Olomouce. Dvacet minut před koncem se hnal sám na bránu Acosta, na poslední chvíli mu ale obrana jeho střelecký pokus zblokovala. Podpořit ofenzivu se vydali na hřiště ještě Akulinin s Bartkem, nicméně ani jeden už do konce zápasu, často přerušovaném střídáními a zdržováním soupeře, nic vytvořit nedokázal. Střetnutí tedy skončilo jednobrankovou remízou. Klokani, ač aktivnější, si tedy na vítězství v letošní sezoně budou muset ještě počkat.