L. Valášek se dohodl na ukončení pracovního poměru

Ředitel Bohemians Praha 1905 končí ve vršovickém klubu.

L. Valášek se dohodl na ukončení pracovního poměru

Takřka po pěti letech končí JUDr. Ladislav Valášek ve funkci ředitele klubu Bohemians Praha 1905. Ke vzájemné dohodě o ukončení spolupráce ve vršovickém klubu k 31. 8. 2015 dospěly obě strany především s ohledem na to, že Ladislav Valášek musí reagovat na změněné rodinné poměry, kdy také rodiče manželky na Moravě jsou ve svém velmi pokročilém věku a nemocenském stavu odkázáni na celodenní péči rodiny Ladislava Valáška.

Představenstvo tuto změnu rodinné situace chápe a vychází vstříc dr. Valáškovi, který po celou dobu svého působení v Bohemce prokázal potřebnou vysokou profesionalitu a loajalitu uvnitř i vně klubu. Za dobu jeho pětiletého působení v Ďolíčku byl dodržován hospodárný úsporný stabilizační program a ve sportovní oblasti se podařilo přes určité výkyvy dosáhnout také vzestupu, což dokazuje umístění jednou na 6. místě (za trenéra Pavla Hoftycha) a jednou na 8. místě prvoligové tabulky (za trenéra Romana Pivarníka).

Po sestupu z první ligy se v sezoně 2012/13 v Ďolíčku sice hrála jen druhá liga, ale hned následující sezonu se podařilo postoupit zpět do první ligy (za trenéra Jozefa Webera). V sezoně 2013/14 se sice podařilo Bohemku zachránit až v posledním kole (s trenérem Luďkem Klusáčkem) a po sezoně 2014/15 byla prodloužena smlouva s trenérem Pivarníkem a jeho realizačním týmem a naše A-mužstvo v novém složení získává novou tvář a chce prosazovat nové ambice.

Po letním odchodu sportovního ředitele Tomáše Požára do Sparty je to druhá významná manažerská změna v našem klubu. S předstihem jsme na tuto situaci reagovali vytvořením sportovní komise a dále budeme hledat vhodné nástupce, i když to nebude snadné, protože oba pánové patří k uznávaným špičkovým odborníkům v českém profesionálním fotbale. To je život, za odvedenou práci moc děkujeme. Navíc věříme, že jak Tomáš Požár, tak Ladislav Valášek si vůči Bohemce udrží i nadále velmi pozitivní vztah a třeba v budoucnu se do spolupráce s naším klubem znovu v nějaké formě zapojí. Bude-li příležitost, opravdu rádi jejich poznatky, zkušenosti a kontakty využijeme,“ uvedl po včerejším zasedání představenstva pro klubový web Ing. Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva.

Život běží strašně rychle, i ten život fotbalový. Věk nejde zastavit, ani ten můj, vždyť už mi je 61 let a rodičům na Moravě hodně přes 80 let a zápasí se stářím a nemocemi. Nutně dozrál čas pro změnu, v pracovním i rodinném životě. Ale na Bohemku se vždy budu velmi rád vracet, jako jsem i dříve na Bohemku vždy rád jezdil, když jsem dříve působil v jiných ligových klubech. Nyní bych chtěl všem Bohemákům, především akcionářům, představenstvu, kolegům zaměstnancům, hráčům, trenérům, a také vedení Družstva fanoušků Bohemians, poděkovat za dlouholetou spolupráci s pochopením pro slabé i silné stránky, které existují od znovuzrození Bohemky. Opravdu klobouk dolů, Bohemka je a bude, to je nejdůležitější!“ zdůraznil na rozloučenou odstupující bohemácký ředitel Ladislav Valášek.