Brankář Zlámal v nastavení srovnal hlavou

Fantastický závěr přinesl na Julisce remízu 2:2.

Brankář Zlámal v nastavení srovnal hlavou

V horkém sobotním večeru nastoupili Klokani na Julisce k pražskému derby s Duklou Praha. Trenér Roman Pivarník poslal do útoku Akulinina, který se blýskl v utkání s Jabloncem, do stoperské dvojice se vrátil Škerle, který nemohl nastoupit v minulém duelu proti Olomouci.

Zápas byl od prvních minut vyrovnaný. Klokani na soupeře vlétli a snažili se vysoko napadat domácí rozehrávku. Zároveň si v 11. minutě vypracovali slibnou příležitost. Po spolupráci Bartka s Pauschekem u pravé lajny se dostal druhý jmenovaný do vápna, kde ve skluzu dokázal trefit zadní tyč domácí branky.

V 18. minutě si připravila Bohemka zajímavý signál. K rozehrání rohového kopu se postavil Čížek, míč přihrál Jiráskovi, který ho okamžitě poslal do vápna na Bartka. V tu chvíli si o míč na hranici velkého vápna říkal nabíhající Čížek, který se k zakončení také dostal. Bohužel balon proletěl kousek od levé tyče.

O tři minuty později se k první velké příležitosti dostala Dukla. Po rohovém kopu se nejdříve skvěle předvedl Zlámal, který na lajně vyrazil nebezpečnou hlavičku. Na dorážku byl ovšem již krátký. Pro radost většiny fanoušků na Julisce, Klokani totiž opět připravili v Dejvicích hráčům v zelenobílých dresech domácí prostředí, bylo odmávané ofsajdové postavení domácího hráče a branka tak neplatila.

Po občerstvovací přestávce se ale naplno přihlásili ke slovu domácí, respektive Tomáš Berger. Ve 37. minutě nejdříve napálil břevno Zlámalovy branky. Horší chvíle pro Klokany přišly až v závěru. Nejdříve se ve 43. minutě prosadil Berger z dorážky z těsné blízkosti - 1:0. O minutu později měl obrovskou porci štěstí a odražený míč poslal špičkou kopačky za Zlámalova záda. Poločas tak skončil 2:0 pro domácí.

Zkraje druhého dějství se dostal do šance francouzský útočník Beauguel. Zlámal ale tváří tvář nezaváhal a jeho střelu vyrazil. Poté si Dukla vypracovala sérii rohových kopů, ze kterých hrozila ve vápně Klokanů. Vždy včas na svém místě byl brankář Zdeněk Zlámal.

Když už to s Bohemkou nevypadalo dobře, dostala v 71. minutě příležitost zahrávat pokutový kop. K němu se postavil kapitán Jindřišek a s přehledem snížil na 1:2.

V tu chvíli hráči v zelenobílých dresech ožili! V 78. minutě si Jirásek navedl míč na střed hřiště a svoji slabší nohou namířil přímo do břevna! Bohemka se snažila stále tlačit do koncovky. V závěru zápasu přišel obrovský závar před brankářem Radou. Ani tři dorážky nevedly k brance. V posledních minutách utkání zahrávali Klokani dva rohové kopy. V té chvíli byl již ve vápně soupeře brankář Zlámal.

A právě on byl pro konečný výsledek důležitý. V poslední minutě nastavení si Zlámal naběhl na míč letící do vápna a stal se hrdinou dne pro všechny fanoušky Bohemians! Právě v poslední vteřině zápasu srovnal hlavičkou skóre a rozhodl o konečné dělbě bodů.