Pivarník: Je to šťastný bod

Luboš Kozel a Roman Pivarník hodnotili na tiskové konferenci sobotní utkání.

Pivarník: Je to šťastný bod

Jako první před novináře přišel trenér Roman Pivarník. "Na Duklu jsme šli s tím, že vzájemná bilance hraje na naši stranu. Dukla má velmi silnou rozehrávku a velmi dobrý přechod do útoku. Tomu jsme chtěli zamezit vysunutím obrany tak, abychom jí ztížili založení útoku. Musím říci, že jsme v tom nebyli tak důslední, jak jsme chtěli," začal s hodnocením Pivarník.

Ne vždy ovšem nastolená taktika vycházela. "V určitých pasážích jsme propadali. Nebyli jsme tolik důslední a to nás stálo hodně sil. V prvním poločase nás Dukla potrestala po lehkých ztrátách míče," měl jasno rodák z Piešťan.

"V kabině jsme si řekli, že ve druhém poločase budeme hrát trochu důsledněji, důrazněji a snažit se dát kontaktní gól. To se nám podařilo a jsme rád, že jsme z tlaku v závěru utkání dokázali alespoň remizovat," dodal na závěr úvodního hodnocení.

Novináři se samozřejmě vyptávali na incident z poslední minuty. "Většinou brankáře v závěru zápasu neposílám nahoru. Potřebovali jsme nyní ale všech jedenáct hráčů, nenechali jsme ani žádného na odražený míč. Je to štěstí, ale jsem rád, že to tam padlo. Je zajímavé, když se golmanovi, který chytá celý zápas perfektně a podržel nás, tohle povede. Je to pro nás šťastný bod, ale hodně cenný!"

Více zklamaný byl na tiskové konferenci Luboš Kozel. "Dnes to bylo pro silné nervy. Fotbal nám ukázal, jak umí být krutý," byl zklamaný. "Utkání jsme měli pod kontrolou, úvod se nám úplně nepovedl, ale od dvacáté minuty jsme byli lepším a aktivnějším týmem. Šli jsme za vedoucí brankou," popsal úvod utkání Kozel. "Do poločasu náš výkon gradoval a odměnou byly branky Bergera," uzavřel hodnocení prvního dějství v den své svatby Luboš Kozel.

"O půli jsem říkal, že není nic rozhodnutého a že musíme u aktivní hry zůstat a pokusit se přidat třetí gól, který by to řešil a asi rozhodl. Hra aktivní byla, ale třetí branku jsme nepřidali, i když na to šance byly," vyhlížel rozhodující branku lodivod Dukly. "Zdálo se, že se nemůže nic stát, ale přišla laciná penalta, která hosty po snížení dostala zpět do hry. Přesto všechno si myslím, že jsme to uhrát mohli a měli," řekl rozhodně.

Kozel dobře sledoval kroky trenéra Pivarníka. "Závěr byl více otevřený. Soupeř přidal druhého vysokého útočníka. Změny v sestavě jsme udělali. Navíc k Schickovi přišel Mosquera. Oba nahradili hráče, kteří do standardek moc nechodili," byl si vědom změn v sestavě Klokanů.

"V devadesáté minutě jsme měli rohový kop, který jsme mohli zahrát tak, aby se soupeř do šestnáctky už nedostal. To se nestalo," litoval promarněné příležitosti Kozel. "První roh soupeře jsme se štěstím odvrátili, druhý už ne a Zdeněk Zlámal se stal hrdinou. Že by dal gól brankář, jsem zažil. Ale že ho dá v poslední vteřině ze standardky, to určitě ne," ukončil setkání s novináři.