Klub si pojistil mládežnické reprezentanty

Na závěr prázdnin Bohemka podepsala smlouvu s Brakem a Vaníčkem.

Klub si pojistil mládežnické reprezentanty

Po Filipu Blechovi, se kterým podepsal klub smlouvu uprostřed srpna, se rozhodla Bohemka pojistit si služby dalších dvou mládežnických reprezentantů. Vojtěch Brak a Antonín Vaníček jsou oba členové nejstarší dorostenecké kategorie U19. „Rádi naplňujeme klubovou filozofii a dáváme příležitost odchovancům klubu. Věříme, že společně s Filipem Blechou vytvoří v budoucnu Vojta i Tonda silnou trojici,“ řekl pro klubové stránky místopředseda představenstva Vladislav Suchý.

Vojtěch Brak se již letos zapojil do části letní přípravy A mužstva. Ve svém prvním utkání pod trenérem Romanem Pivarníkem dokonce vstřelil branku a pomohl tak k vítězství nad Příbramí 3:2. „Hlavně jsem doufal, že to nebude ve stylu - první vyhrání z kapsy vyhání. Až s odstupem času jsem si pocit, že jsem se trefil za áčko, byť jen v přípravě, užíval,“ řekl člen širšího kádru české reprezentace U19. „Je to má životní cesta, další krok v kariéře,“ okomentoval dnešní podpis profesionální smlouvy. „Jediné, co mohu v současné době dělat, je hrát nejlépe jak umím. To, co nemohu ovlivnit, tím se nijak nestresuji,“ naznačil Brak, že vnitřní cíl má nyní daný. A že to pro něj naplnění životní cesty doopravdy znamená, ukazuje i fakt, že je v Bohemce již třináctou sezonu: „V pěti letech jsem přišel do Ďolíčku na nábor, kde si mě vyhlédl trenér Richtrmoc, který mě nyní i trénuje v devatenáctce.

Antonín Vaníček je ještě o rok mladší než Brak s Blechou: „Nemyslím si, že je to větší úspěch. Hrajeme spolu v týmu, beru je jako stejně staré, rok ve fotbale nic neznamená.“ Pravidelný účastník reprezentačních srazů kategorie U18 s reprezentací nedávno vyhrál kvalitně obsazený Memoriál Václava Ježka, když ve finále Česká republika porazila Rusko na penalty. Ve skupině se dokázal proti Japonsku prosadit i Vaníček. „Byl jsem jen ve správném čase na správném místě. Že jsme vyhráli, bylo super,“ komentoval vstřelenou branku. „Jen škoda, že mi na tom turnaji zlomil soupeř nohu,“ popsal i negativní stránku Vaníček. Jak on sám vnímá podpis smlouvy s klubem, kde je od deseti let? „Je to pro mě výzva do budoucna, dává mi to sílu pracovat. Je to takový bonus. A jestli se někdy dostanu na trénink áčka? Je to šance, která se bude muset využít,“ řekl pro webové stránky Antonín Vaníček.

Oba hráči se budou stále připravovat pod vedením zkušeného trenéra Michala Zacha v dorostu. Máme ovšem v plánu je postupem času pomalu začleňovat do A mužstva,“ nastínil blízké vyhlídky Vladislav Suchý. „Se všemi těmito hráči jsme podepsali smlouvu na tři roky. Poté budeme vše vyhodnocovat, ale věříme, že již v tomto období se naplno projeví jejich talent,“ vyjádřil přání místopředseda představenstva.