V Ďolíčku se lidé bavili fotbalem

Diváci viděli na stadionu ve Vršovicích deset branek.

V Ďolíčku se lidé bavili fotbalem

Při reprezentační pauze naordinoval realizační tým A mužstvu sportovní sobotu. Nejprve byl na programu od 11 hodin zápas s Jabloncem, v 15 hodin do Vršovic dorazil polský prvoligový celek Podbeskidzie Bielsko Biała. Navíc trenér Roman Pivarník povolal i tři členy juniorského týmu, aby se předvedli domácím fanouškům.

K prvnímu utkání nastoupili Klokani doma netradičně v modročerné variantě dresů, oproti zelenobílému hostujícímu Jablonci. Do prvního zápasu nastoupili méně nasazovaní hráči doplněni právě o juniory. Proto si trávník v Ďolíčku mohl vyzkoušet na levém kraji obrany Kučera, na stranách zálohy operovali Kostka s Fotrem. Jako kapitán vedl tým do zápasu Hašek.

Do šancí se na začátku utkání dostal hned dvakrát Doležal, při jedné jeho střele si připsal výborný zákrok brankář Fryšták. Pospíšil zkoušel jeho pozornost spíše z dálky, Fryšták byl vždy včas na správném místě.

Na druhé straně byli nebezpeční i Klokani. Po nepřehledné situaci pálil do odkryté branky Hubínek, nastřelil však jen břevno. Brankář Hrubý měl tedy při této situaci velké štěstí. Kostka na pravé straně zkoušel několikrát oslovit centrem Akulinina. Ten byl však ve vápně vždy dobře hlídanou osobou.

Dobře pro hosty vypadal ve druhé půli únik čerstvého Vukadinoviče, který centrem ještě uvolňoval taktéž střídajícího Crnkiče. Dobře před ním ale zasáhl Fryšták. Ani Tecl tváří v tvář se neprosadil, brankář Klokanů výběhem šanci zlikvidoval.

Potrestání tedy přišlo na druhé straně. Akulinin centroval, brankář Bárta míč ještě vyboxoval, ale pouze na hlavu obránce Kučery, který se tak premiérově trefil za A mužstvo a poslal Bohemku do vedení.

Vstřelená branka vlila Klokanům sílu. Dvakrát to zkoušel z dálky Hašek, Fotrovu střelu musel brankář Bárta vytlačit nad břevno. Ani Gajičova hlavička po rohu neskončila brankou.

V závěrečné desetiminutovce, kdy Jablonec stupňoval svůj tlak, se nakonec prosadili i hostující tým. Nejdříve se Masopust dostal na hranici vápna k míči a zatočil balon na břevno. O minutu později centroval z větší dálky, míč ale nikdo netečoval a k překvapení všech se zatočil až do branky Bohemians – 1:1. Definitivní tečku dal výsledku Tecl, který se při samostatném nájezdu dokázal prosadit a tři minuty před koncem otočil skóre.

Po dvouhodinové pauze, kterou fanoušci mohli vyplnit návštěvou autogramiády hráčů před fanshopem, či prohlídkou otevřeného muzea s výstavou historických fotek, se mohlo pomalu vše schylovat ke druhému přípravnému utkání. Do Ďolíčku dorazila polská výprava z pohraničí.

A úvod byl velmi divoký. Již po deseti minutách viděli diváci, kterých na stadion zavítalo mnohem více, než na dopolední utkání, tři branky. Bohužel jen jednu na straně zelenobílých Klokanů.

Již ve 4. minutě se po faulu objevil na zemi Čížek, k penaltě se postavil kapitán Jindřišek a brankáře Kaczmareka nechal vzduchem proletět zbytečně – 1:0. Jenže v bláznivé pětiminutovce se dokázal prosadit nejdříve Lazarus hlavou a poté Demjan střelou k tyčce a skóre otočit.

Po půlhodině hry ale přišla líbivá akce se zakončením do prázdné branky. Nadýchaný centr poslal do vápna Bartek, Škerle lehce prodloužil na osamoceného Jindřiška, který viděl na malém vápně úplně volného Šmída. Pro něj již nebyl problém doklepnout míč do prázdné branky. Za chvíli bylo ještě veseleji, to si na rohový kop naběhl Mikuš a hlavou poslal Klokany opět do vedení.

To ale netrvalo dlouho a Szcepaniak se na hranici vápna ocitl sám s míčem na noze a střelou na zadní tyč zakončil bláznivý poločas, ve kterém padlo šest branek! Čížkova pumelice ze třiceti metrů se totiž mezi tři tyče nevešla.

Ve druhé půli se zběsilé tempo zpomalilo. Týmy se více zaměřily na kvalitnější defenzivu a soupeře nepouštěly do slibných příležitostí. Do zakončení se ale přeci jen více tlačila Bohemka. Vyústění přišlo v 68. minutě. Pauschekův průnik do vápna skončil faulem ve vápně a diváci byli svědky druhého pokutového kopu. Čížek s jistotou poslal míc na druhou stranu, než brankář Madejski skákal – 4:3.

Další šance postupem času přicházely. Jirásek to zkoušel z dálky, bohužel neúspěšně. Poté hostující obrana namazala Bartkovi, ale jeho střela prošla vedle tyčky. Osm minut před koncem dobře připravil pozici Čížek pro Jiráska, míč se ale nějakým zábleskem štěstěny nedostal za brankovou čáru.

Sobota v Ďolíčku se tedy vyznačila jednou smolnou porážkou s Jabloncem a vítěznou přestřelkou s Podbeskidzie Bielsko-Białou. Několik set příchozích fanoušků vidělo celkem deset branek a fotbalem se určitě také nenudili!