Po reprezentační pauze do Teplic

V sobotu od pěti hodin se Klokani chystají na výjezd.

Po reprezentační pauze do Teplic

Týden naplněný reprezentační postupovou euforií na Euro do Francie je za námi a hráči Bohemians jsou opět v plné polní připraveni vtrhnout do rozbouřených vod Synot ligy. Tentokrát to bude na horkou půdu Teplic, kde se našim borcům povedlo naposledy vyhrát v listopadu roku 2011. Z hráčů, kteří tehdy nastoupili, jsou na současné soupisce pouze tři. To ale neznamená, že do zápasu půjdeme se svěšenou hlavou. Jelikož poslední ligové utkání s tímto soupeřem vyznělo příznivě pro Klokany, když jedinou branku utkání obstaral Mikuš. To bylo na domácím stadionu a družstvo už vedl současný trenér Roman Pivarník. 

A právě lodivod Bohemians přiblížil, jak se uplynuvší pauza promítla do přípravy na toto utkání: "Rozhodně nás to ovlivnilo. V první řadě tím, že nebyli k dispozici všichni hráči. V druhé řadě ještě tím, že tam byl zápas Poháru." A jak tedy probíhaly samotné tréninky a zápasy? "Pohár jsme vzali prestižně jako klasické soutěžní utkání a úspěšně ho zvládli. Samozřejmě, abychom nezaháleli, tam byla přidána ještě dvě utkání, kdy, převážně v tom druhém, odehráli všichni dostatečnou porci minut," odpovídá pan Pivarník.

Bohemka se mohla pochlubit hned třemi hráči nominovanými na reprezentační srazy: Havlem, Schickem a Pauschekem. A právě oni byli těmi výše zmíněnými borci, jež se nemohli souběžně připravovat s mužstvem. "Teď už jsou připraveni všichni a normálně s námi trénují. Jen Schick má ještě jeden den pauzu z důvodu regeneračního tréninku, v úterý nastoupil k celému utkání jednadvacítky v Lotyšsku," nastiňuje situaci trenér Klokanů: "Jinak celý tým už má během týdne standardní přípravu před zápasem."

Tepličtí pod novým koučem Vavruškou v letošní sezóně dokázali naplno bodovat pouze v utkání se Slováckem. To už je ale měsíc stará záležitost a v současné chvíli na vítězství čekají. Aby také ne, když ve stále běžícím přestupovém okně ztratili hned několik svých tahounů. Stratilovi s Vůchem skončilo hostování z Plzně a Litsingi odešel do pražské Sparty. I tak se je ale částečně podařilo nahradit. Z Příbrami přišel rozdávat fotbalovou radost Martin Fillo, a to se mu povedlo hned pěti vstřelenými brankami v pěti střetnutích. Jinak ofenzíva pokulhává a o druhé místo mezi střelci se v klubu dělí jednogóloví střelci. Mimojiné i Roman Potočný, raketa závěru loňské sezóny. Miláček stejného období ve vršovickém klubu, Elvis Bratanovič, nasbíral jen poskrovnu času na hřišti a gólově se neprosadil. 

A jak se s hráči soupeře vypořádá defenzíva zelenobílých, která ještě neodehrála v lize zápas s nulou, se rozpovídal kouč Pivarník: " Není úplně pravda, jak už bylo někdy zmíněno, že bych s obrannou prací nebyl spokojen. Jen se tam bohužel objevují stále tytéž chyby, které se snažíme odstranit." V minulých zápasech proběhla také zajímavá změna, kdy místo Šírla nastupoval na kraji obrany Havel. Jak to bude se zařazením těchto hráčů do duelu s Teplicemi, to je otázka právě na Romana Pivarníka: "U vyřazení Šírla hrály roli zdravotní problémy a Havel zahrál na jeho postu dobře. Oba hráči s námi teď trénují a v tom, kdo nastoupí, mám ještě otazník."

Sloganem Mládí vpřed, tak naznačil trenér Bohemians výběrem hráčů v prvním přípravném utkání minulého týdne s Jabloncem. Do hry se zapojili plejeři juniorky Fotr, Kostka, Kučera a nové smlouvy s klubem podepsali dorostenci Brak a Vaníček. Jak to vypadá s jejich dalším zapojením? "Ano, budou se zapojovat," praví pan Pivarník: "Kádr je ale omezený pro zhruba dvacet hráčů, což je jakýsi orientační limit." Slova má ale i k jednotlivým hráčům: "Kostka už ale přesto pravidelně trénuje s A týmem, stejně jako dorostenec Blecha, který nicméně chodí hrát hlavně za dorost. Avšak budou zřízeny jednou týdně tréninky pro nadané hráče z juniorky a dorostu, kde s nimi bude trénovat i A tým," uzavírá otázku ohledně mladých hráčů trenér Bohemians. 

Na zápas Teplice versus Bohemians byl nominován jako hlavní sudí ostřílený Pavel Královec, na čarách mu budou asistovat Martin Wilczek a Lucie Ratajová. Čtvrtým sudím je Ondřej Pechanec a delegáty Miroslav Liba a Emil Ubias. Střetnutí začíná v sobotu 12.9. od 17:00 na teplickém stadionu Na Stínadlech.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit i u partnera Bohemians společnosti Fortuna. Bookmakeři Fortuny nevidí Bohemku jako favorita tohoto zápasu. Na export tří bodů ze Stínadel směr Vršovice si můžete vsadit ve vysokém kurzu 6,2, naopak domácí výhru můžete „osolit“ v kurzu 1,57. Remíza, tak častá v letošních soubojích Bohemky, je k mání za zajímavých 3,75. Pro pesimističtější fanoušky pak Fortuna nabízí sázku na neprohru Bohemky (zápas skončí remízou nebo výhrou našeho týmu) v kurzu 2,34, případně pak kurz 4,4 na vítězství Klokanů v sázce „zápas bez remízy“ (v případě remízy bude zápas vyhodnocen jako výherní v kurzu 1). Všechny aktuální kurzy naleznete na tomto odkazu.