Z Teplic bez bodu, ale s hlavou nahoře

Jednogólovou prohru okořenil premiérovou brankou Schick.

Z Teplic bez bodu, ale s hlavou nahoře

Uběhla reprezentační pauza a na programu byla znovu liga. Klokani zavítali na teplická Stínadla prolomit přezdívku remízového krále letošní sezóny. V útoku dostal tentokrát přednost Schick a záloha nastoupila opět v pětičlenné sestavě. 

Bohemka se vrhla do zápasu aktivně a hned ve druhé minutě se dostal do velké šance Schick. Prodloužený aut ho našel na přední tyči a jen reflexivní zákrok Grigara zhatil pohromu na straně domácích. Co se nepovedlo na straně jedné, povedlo se hned na druhé. Fillo vymotal na levé polovině hřiště obránce, načež vyslal polovysoký balón do malého vápna. Tam neuhlídal Šmíd Vachouška, který se svými zkušenostmi neměl problém poslat Teplice do vedení.

Teplice s vedením v zádech uklidnily hru a nikam se nehnaly. Klokani se sice pokoušeli o zvýšenou aktivitu dopředu, avšak ani ta nikam nevedla. Slibný fotbalový začátek tedy vystřídaly nepřesnosti na obou stranách. Jednou z mála příležitostí pro vytržení z letargie prvního poločasu byla sedmatřicátá minuta. Odražený balón se dostal na třiceti metrech od brány k Ljevakovičovi, jemuž spadl přesně na nohu. Hostující záložník tudíž vyslal pumelici vstříc gólmanovi a Zlámal se musel hodně ohánět, aby jeho pokus vytěsnil ven. 

Neuběhly ani dvě minuty a zahrozili i zelenobílí. Jirásek vyslal vpřed Schicka, jenž si prvním dotekem obhodil obránce a pádil na bránu. Když už si ale rovnal míč na střelu, přiběhl obránce a šanci zhatil. Do konce první půle přišlo ještě jedno osvěžení na druhé straně. Potočný se obtočil kolem Škerleho a z velkého úhlu mířil Zlámalovi mezi nohy. Ten je naštěstí dal včas k sobě a pokus bývalého hráče Bohemians vykopl.

Do druhého hracího dějství se místo zraněného Bartka vydal větrat obranu Mosquera, kterého za malou chvíli následoval na hřiště i Mikuš. Klokani se pokoušeli dobrat vyrovnání, branka nicméně přišla na druhé straně. Ljevakovič si ve vápně narazil s Vachouškem a střelou na zadní tyč propálil Zlámala. 

Velkou trhlinu do snažení Bohemians chtěl zacelit Pauschek, jenž okamžitě po obdržené brance hledal před bránou Schicka. Na toho zívala odkrytá branka, útočník však slávu odmítl a trestuhodně netrefil míč mezi tři tyče. Hra se začala přelévat ze strany na stranu a náznaky brankových příležitostí byly vidět na obou stranách.

Tu svou proměnil okamžitě po příchodu na hřiště Hubínek. Mladík naskočil do zápasu, naběhl si na autové vhazování a vystřelil. Jeho rána se ještě před brankovou čárou otřela o Schicka a Klokani se dobrali snižujícího gólu. Začali bezhlavě tlačit a bušit do zformované obrany domácích . Na zteč se vydal v poslední minutě i brankář Zlámal, tepličtí ale už drama nepřipustili a své hubené vítězství do závěrečného hvizdu uhájili.