Pivarník: Body utíkají, i když hrajeme dobře

Roman Pivarník a David Vavruška hodnotí zápas šestého ligového kola.

Pivarník: Body utíkají, i když hrajeme dobře

Úvodní slovo na pozápasové tiskové konferenci měl trenér hostů Roman Pivarník.

Své krátké vystoupení začal celkovým hodnocením: "Utíkají nám body v zápasech, ve kterých hrajeme dobře, a to je i tenhle případ." Následně pokračoval vsuvkou do taktické přípravy na utkání: "Teplice hrají hodně aktivně, proto jsme je chtěli přehrát ještě větší aktivitou. Snažili jsme se tudíž dávat míč rychle od nohy a vytvářet si šance.

Utkání ale zlomil rychlý gól Teplic a do druhého hracího dějství šli Klokani s jednobrankovou ztrátou. "Po poločase jsme změnili rozestavení, vystupňovali tlak a dostávali se do šancí. Bohužel jsme ale obdrželi další laciný gól," komentuje vystoupení svého týmu pan Pivarník: "Poté jsme však dokázali dát kontaktní branku a je škoda, že z těch šancí na konci jsme nedokázali zápas nakonec zremizovat."

Druhým v pořadí byl kouč FK Teplice David Vavruška.

V prvé řadě se jal rekapitulovat dnešní střetnutí: "Zápas se snažím hodnotit ze dvou faktorů, podle hry, kterou se snažíme praktikovat a podle výsledku. Ten byl tentokrát důležitější než to, co jsme předvedli.

Pokud by se ale zastavil hlavně u výkonu: "Byly tam dobré momenty, ale i úseky, které se nám nepovedly. Hra byla rozháraná, neudrželi jsme balón, ztráceli lehké míče, druhou třetí přihrávku kazili," nachází trenér domácích slabé momenty svého družstva: "Prostě herně jsme odvedli nejméně učesaný výkon za dobu, co jsem tady.

Slova má ale i pro dnešního soupeře: "Bohemka je poctivé mužstvo, trénované, s velkou kondicí. Má zažitý blok, ve kterém brání, a je hrozně složité se do něj dostávat," pěje slova chvály pan Vavruška na tým Klokanů: "Hráči jsou všude, nešetří krokem." A na závěr už pouze dodává: "Proto si vítězství nad Bohemkou hodně cením, protože se nerodilo vůbec lehce."