Individuální trénink pro nadějné mládežníky

Realizační tým A mužstva vedl dvanáct hráčů v Uhříněvsi.

Individuální trénink pro nadějné mládežníky

V tréninkovém areálu v Uhříněvsi proběhla před dopoledním srazem A mužstva individuální tréninková jednotka mladých nadějných hráčů Bohemians. Pod vedením kompletního realizačního týmu áčka se sešlo dvanáct fotbalistů. Z juniorky Roman Artemuk, Adam Fotr, Jakub Káš, Petr Rothe a testovaný Smith Tiesse. Z nejstarší dorostenecké kategorie U19 se připojili Kamil Mareš, Jan Pavlík, Marijan Tomas, Lukáš Trampota a Petr Vacík. Brankáři trénovali dva, Petr Dočekal a mladíček Jan Fiala. Celému tréninku přihlíželi Marek Kopač s Michalem Zachem, tedy trenéři juniorky a „devatenáctky“.

Mělo by to být spojení třech mužstev, dorostu, juniorky a mladých hráčů z áčka. Tím, že mělo zítra áčko hrát, byl nastavený jiný program a nechtěli jsme to již měnit, takže tito hráči chyběli. Ale jde o to, aby talentovaní hráči byli pohromadě a abychom na ně v naší skupině měli individuálně čas a mohli se zlepšovat v těch dovednostech, ve kterých potřebují,“ řekl pro klubové stránky trenér A mužstva Roman Pivarník, který měl dnešní trénink na starosti.

Někteří hráči se odpoledne připojí ještě ke svým týmům. „Chtěli bychom se, pokud to tak půjde, sejít jednou týdně mimo týmové tréninky,“ potvrdil Pivarník četnost těchto individuálních jednotek. „Chceme také, aby byla skupina otevřená a měli šanci se tam dostat i další hráči. Narážíme v programu samozřejmě ale na školu a zdravotní stav hráčů,“ uzavřel Pivarník.

Do tréninku se zapojil i Adam Fotr. „Bylo to zajímavé, určitě nám to hodně přineslo. Poznali jsme trenéra z áčka a vyzkoušeli jsme si zajímavá cvičení, která nás mohou individuálně posunout,“ říkal po tréninku hráč, který v přípravě naskočil již do třech přípravných zápasů A mužstva proti Mladé Boleslavi, Příbrami a Jablonci. „Já jsem ale furt nováček. Na tréninku jsem s áčkem ještě nebyl,“ přijal Fotr s klidem roli začátečníka v profesionálním fotbale.