Bohemka TV: Byly šance, ze kterých jsme mohli těžit

Po své premiéře hodnotil zápas Dominik Kostka a poté i trenér Roman Pivarník.

Bohemka TV: Byly šance, ze kterých jsme mohli těžit

Po svém prvním utkání v dresu A mužstva přišel před klubovou kameru Dominik Kostka. "Pocity docela špatné. Náročný zápas, k tomu prohra. Z utkání jsem zklamaný," litoval prohry nováček v základní sestavě. "Vyzkoušel jsem si, že fotbal na této úrovni je úplně jiný, než fotbal, který jsem do té doby hrával," popisoval své pocity Kostka.

Ve svém výkony viděl Kostka rezervy. "Lepší komunikace s bekem, více vystupovat na hráče. Spíše taktické věci, než herní," začal je vyjmenovávat. Minimálně remíza byla ale dle jeho slov blízko: "Byly šance, ze kterých jsme mohli těžit. Bohužel."

Po utkání přišel hodnotit pro klubovou televizi i trenér Roman Pivarník. "Plzeň potvrdila, že se dostala do obrovské herní i výsledkové pohody. Ve druhé půli to bylo poznat. Od nás jsem cítil příliš velký respekt," naznačoval sílu Plzně lodivod Bohemians. "První půli jsme ustáli na nulu, ve druhé jsme byli odvážnější, ale bohužel jsme prohráli opět o jeden gól," litoval prohry Pivarník.

V hodnocení se rozpovídal i o dvou největších změnách v sestavě. Nejdříve se zaměřil na Kostku: "Obrovská škola pro Dominika. To, co jsme očekávali, splnil." Ve vysvětlení se dostalo i na Gajiče ve středu zálohy: "Hráli jsme celý zápas v rozestavení 4 - 4 - 2. Plzeň je silná, byli jsme si vědomi, že nás v určitých fázích bude přehrávat. Proto tam musel přijít některý z více defenzivnějších hráčů a to byl Zoran."

Bohemka TV