V sobotu do Uherského Hradiště

Klokani v dalším ligovém kole zavítají na půdu 1.FC Slovácko.

V sobotu do Uherského Hradiště

Dlouhý výlet si budou muset udělat o víkendu fanoušci Bohemians. Prolomit smůlu nové sezóny hodlají naši borci v sobotu od půl čtvrté. Že to ale budou mít hodně těžké, o tom svědčí i bilance posledních let. Poslední vítězství nad družstvem z rodiště Mikiho Volka nebo Jiřího Pavlici se datuje až k únoru 2011. Tehdejší výhru obstarali Štohanzl s Kaufmanem, přičemž ani jeden z nich už v zelenobílém klubu nepůsobí. Z pamětníků teď v našem dresu nalezneme pouze matadory Jindřiška s Bartkem. Jak se hráči Bohemians budou snažit, aby na venkovním hřišti hrála domácím spíše skladba slováckého skladatele Leoše Janáčka Žárlivost než Moravské tance, o tom se rozpovídal trenér Klokanů Roman Pivarník. 

"Připravujeme se stále stejně, tam se nic nemění," praví kouč k předzápasovému snažení: "Chceme rozhodně přivézt body z venku a stáhnout domácí ztráty, víme, jak Slovácko hraje." Počínaje utkáním v Uherském Hradišti nastává Klokanům devítidenní cestovatelská etuda. Následující dvě střetnutí se budou taktéž hrát na venkovním hřišti, pohárový duel v Hradci Králové a liga v Liberci. Jestli naši borci vyjedou ze Slovácka tradiční jízdou králů do dalších bojů a co je při cestování čeká, to ví lodivod zelenobílých pan Pivarník: "Na Slovácko jedeme už den předem, v pátek. Budeme tam spát, dáme si i oběd," odpovídá k toulkám po stadionech našich soupeřů: "Ta další utkání, ta jsou všechna do okruhu sta kilometrů od Prahy, takže tam pojedeme až v den zápasu."

Je odehráno sedm kol a během nich se našemu soupeři poměrně dařilo. Podařilo se mu udržet takřka kompletní základní osu mužstva z minulé sezóny, kdy ztráty počítal pouze ve třech hráčích. Štěstí se vydala hledat na sever Čech ofenzivní dvojice Kerbr s Trávníkem, kdy prvně jmenovaný zamířil na půlroční hostování do Liberce, druhý v pořadí odešel do Jablonce. Na oslabení ofenzivy to ale u Slovácka nevypadá. Kanonýr Došek sází jednu branku za druhou a k tomu by mu měl nově dopomoci i Francis Koné, jenž přišel po ukončení smlouvy v Maďarsku. V defenzivě byl zaznamenán odchod pouze v jednom jménu, Radek Mezlík ukončil své letité působení ve slováckém dresu a zamířil do nepříliš vzdáleného Znojma. Dopomoci v obranné činnosti by ale měl nově příchozí mládežnický reprezentant Slovenska Juraj Chvátal, který přišel na roční hostování ze Sparty, a Stanislav Hofmann, jenž se vrátil po dvou letech na hostování v Sokolově.

Sestava Slovácka se tak dá poměrně snadno předpovědět, totéž ale rozhodně nelze říci o Klokanech. Po sedmi ligových střetnutích ještě ani jednou nevyběhla v zahajovací jedenáctce na hřiště stejná jména. Dá se i tentokrát předpokládat nějaké překvapení? To ví Roman Pivarník: "Sestava určitě nebude stejná jako minulé kolo proti Plzni. Hrají tam vždy roli i zdravotní problémy a podobně," dí informace kouč Klokanů. 

Proti Plzni chyběl třeba David Bartek. Více zpráv o něm má právě trenér A mužstva: "Bartek se zranil v zápase v Teplicích, teď už je ale zdravotně v pořádku. A o tom, jestli nastoupí, to se teprve uvidí." Na jeho místě hrál Dominik Kostka, i k jeho výkonu má pan Pivarník pár slov: "Kostka splnil to, co jsme od něj čekali. Měl to velice těžké, byl to jeho první start, ale je to mladý hráč a zvládl to dobře." Posledním překvapením proti Plzni bylo nastoupení Zorana Gajiče ve středové řadě. "On už tam jednou byl, loni v posledním kole na Spartě. O jeho nasazení na tomto postu jsme uvažovali už déle," odtajňuje své myšlenky trenér Bohemians: "Na novém místě hrál nakonec velmi dobře a s jeho výkonem panuje spokojenost." Závěrem už pouze dodává: "Jak vím, tak byl dokonce nejlépe hodnoceným hráčem našeho týmu v minulém zápase."

Jako hlavní rozhodčí byl do nadcházejícího duelu nominován pan Tomáš Kocourek. Na čarách mu budou asistovat pánové Petr Blažej a Petr Vysloužil. Čtvrtou sudí bude Jana Adámková. Delegáty svazu potom pánové Jaroslav Kubíček a Jiří Trčka. Mač začíná v sobotu 26.9. v 15:30.

Na utkání si samozřejmě můžete také vsadit u partnera Bohemians společnosti Fortuna. Sázková kancelář Fortuna i tentokrát připravila rozsáhlou kurzovou nabídku. Například na příležitost, že oba týmy dají branku, si můžete vsadit v kurzu 1,74. To, že fanoušci Bohemky se ze vstřeleného gólu budou radovat nejméně dvakrát, ohodnotil bookmaker kurzem 3,7. Šance, že Klokani zvítězí alespoň v jednom poločase, je nastavena na kurzové hodnotě 2,82. A pokud byste chtěli vsadit, že Bohemka vyhraje celé utkání, tak za vsazenou stovku získáte výhru stovek pět. Celou kurzovou nabídku naleznete na tomto odkazu.