Další porážka o jednu branku

Klokani prohráli v Uherském Hradišti 1:0.

Další porážka o jednu branku

Již v půl čtvrté odpoledne začal zápas 8. kola Synot ligy v Uherském Hradišti, kam přijeli Klokani. Trenér Roman Pivarník se rozhodl oproti poslednímu utkání připravit změny v sestavě. Na hrotu útoku nastoupil se Schickem další vysoký hráč Akulinin. Na levou stranu obrany se vrátil Šírl a na krajích zálohy operovalo jihoamerické duo Mosquera – Acosta. I jeho kolega na lavičce domácích Svatopluk Habanec udělal několik změn, ovšem nucených. Ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit kapitán Došek se záložníkem Valentou, naopak se do sestavy vrátil Šumulikoski.

Aktivněji do zápasu vkročili domácí, ovšem větší příležitost si nevypracovali. Slabou střelu, která nakonec proletěla vedle tyče, vyslal na branku hostů Diviš. Ani Klokani nezaháleli a především velmi aktivní nově složená levá strana, která působila ve složení Šírl – Mosquera, si dokázala vypracovat příležitosti. Ovšem ani jedna střela se nevešla mezi tři tyče.

Chvíle euforie zavládla na stadionu Miroslava Valenty ve 24. minutě. Oblouček za obranu si našel útočník Diviš a dokázal překonat Zlámala, ovšem v době přihrávky stál v ofsajdovém postavení, a rozhodčí Kocourek tak správně branku neuznal. Kdy už bohužel branku uznat musel, byla 36. minuta. Po kombinaci ve vápně Bohemians se míč dostal k již několikrát zmiňovanému Divišovi a ten Zlámala prostřelil již dle pravidel a poslal Slovácko do vedení.

Poločasový výsledek mohl být veselejší. Klokani uzavřeli Slovácko na hranici jejich vápna, ke střele se ovšem neměli. Až Mosquera ve 41. minutě. Svoji levačkou zamířil přímo k tyčce Hečovy branky, ale brankář domácích byl pozorný. Následná dorážka Akulinina letěla nad branku. I proto odcházeli hráči Bohemians do šatny za nepříznivého stavu.

Do druhé půle přišel rozhýbat hru místo Akulinina zkušený Čížek. A to se povedlo. Klokani zkraje druhého dějství působili živěji a způsobovali domácí obraně problémy. Schick nejdříve uvolňoval Acostu, jemu se ale střela příliš nepovedla. Mosquera se přesunul na pravou stranu zálohy, kde taktéž způsoboval svým pohybem soupeři problémy. Po necelé hodině hry se dostal k zakončení také Schick, levačkou dobře mířil k bližší tyčce, Heča byla ale na zemi včas a srovnání nepřipustil.

Aktivita Bohemky neustávala! Po hodině hry poslal míč na levou stranu Čížek, Šírl okamžitě poslal míč do vápna, kde před Schickem odkopával na poslední chvíli míč do bezpečí Břečka. Stejně jako v Teplicích si okamžitě po svém příchodu připsal obrovskou příležitost ke vstřelení branky Hubínek! Schick se kličkou uvolnil na levé straně, míč poslal pod sebe právě na Hubínka a ten chtěl dělovkou propálit Heču. Ten reflexivním zákrokem zachránil domácí, Čížek již na odražený míč nestihl zareagovat.

Gólová radost Bohemky bohužel nepřišla ani po závěrečném tlaku. Klokani si nepřipsali výhru ani v osmém kole a opět, letos již po čtvrté, prohráli o jednu branku.