Pohárová pouť končí v Hradci Králové

Jedna branka vystavila Klokanům stopku.

Pohárová pouť končí v Hradci Králové

Anglický týden Bohemians pokračoval ve středu dalším výjezdem, tentokrát na hřiště Hradce Králové. Druholigový soupeř po víkendové remíze ve Vlašimi značně pozměnil sestavu. Do základní jedenáctky se vešli jen tři hráči ze sobotního mače. Stejně tak Bohemka nasadila pozměněné uskupení, kdy se třeba poprvé do základu podíval Hubínek.

Začátek utkání se vyjímal především sériemi nepřesností na obou stranách. Z nich ale překvapivě lépe vycházeli domácí Votroci. Běžela pátá minuta a první příležitost se snesla na kopačku Pázlerovi. Dlouhý balón ze strany ale netrefil forvard Hradce dost razantně, tudíž jej bez problémů brankář Fryšták lapil. 

Uběhlo dalších sedm minut a znovu byli v permanenci hradečtí. Nejprve Fryšták nepřesně vykopl a míč dopadl přesně na nohu Malinského. Ten okamžitě předal do běhu Trubačovi, jenž se prodral do vápna a jen včasný skluz obránce zabránil neštěstí. Z akce nakonec rezultoval rohový kop, z něhož vznikla další nebezpečná akce. Domácí rozehráli nakrátko a po sérii přihrávek si ta poslední našla v malém vápně Janouška, který ve vyložené pozici napálil obránce. Další roh tentokrát Hradec vykopl daleko za chumel hráčů v pokutovém území až k Pázlerovi, který na nic nečekal a okamžitě napálil balón na bránu. Střela se snesla na břevno a zamířila pryč.

Poté se osmělili i Klokani a po takřka půlhodině hry si naběhl do šance agilní Mosquera. Bohužel však v záklonu hlavičkoval těsně vedle. Mosquera i nadále hýřil aktivitou, ale ani jeden z jeho centrů se neujal. To byla voda na mlýn pro domácí, kteří stihli ještě do přestávky jednou ohrozit bránu Bohemians. Zorvan si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu a jen včasné vyběhnutí Fryštáka zhatilo šanci východočeského týmu. Poté ještě zkoušeli další hráči v náběhu propasírovat míč za záda brankáře, ale ten odolal.

Těsně před poločasovým hvizdem odstoupil Havel, kterého nahradil Pauschek, a Jindřišek zaznamenal první žlutou kartu utkání, když stáhnul v úniku Zorvana.

Druhé hrací dějství se opět neslo nepřesnostmi a častým přerušováním pro ofsajdy. Vytržením z letargie byla povedená střela Mosquery, který se nerozpakoval a odražený balón okamžitě poslal vstříc bráně gólmana Lindra. Střela se za brankářem snesla překvapivě dolů, ale orazítkovala pouze spojnici břevna a tyče.

Posledních dvacet minut utkání přineslo několik střídání a hra byla stále hodně rozkouskována. Ani jedno z družstev si nevytvořilo vážnější příležitost a diváci již začínali počítat čas do penaltového rozstřelu. Když tu se náhle z ničeho nic zjevil ve vápně Klokanů Malinský, vyslal střílený centr do malého vápna, který Fryšták jen vyrazil před sebe. Ve změti těl se nejlépe zorientoval hráč Hradce Súkenník a dorazil míč do brány. Domácí se ujali vedení, a to si už do konce zápasu pohlídali. Cesta MOL Cupem tak pro Bohemians v Hradci Králové začala i skončila.