Pivarník: Bohužel hrajeme pouze po vápno

Roman Pivarník a Bohuslav Pilný hodnotí pohárové utkání.

Pivarník: Bohužel hrajeme pouze po vápno

Úvodní slovo na pozápasové tiskové konferenci měl trenér Bohemians Roman Pivarník.

Ten předestřel úvodní plány před utkáním: "Do zápasu jsme šli s tím, že chceme hrát aktivně a napadat. Věděli jsme, že Hradec bude praktikovat totéž," jal se vysvětlovat, co od soupeře očekával. Pokračoval poté zhodnocením vlastního družstva: "Musím říct, že se nám to dařilo. Byli jsme v tom zápase schopni dominovat, kontrolovat ho," vypočítává klady svého týmu, ale vypíchl i negativa: "Bohužel hrajeme po vápno a samozřejmě pokud do něj posíláme centry, tak jsou zbrklé a neadresné."

Slova našel i pro hru protivníka: "Šance soupeře, obyčejný nakopnutý balón ze strany po zemi, jak v minulých zápasech. Dostáváme z toho góly," bědoval nad obdrženou brankou: "Je to další zápas, který jsme vzadu nedokázali uhrát na nulu, tím pádem nás to stálo postup."

Po vyjádření pana Pivarníka přišel na řadu Bohuslav Pilný, asistent trenéra Hradce Králové.

A ten vysvětlil mnohé změny v sestavě oproti poslednímu ligovému utkání: "My jsme v tom zápase chtěli dát příležitost, vlastně museli, hráčům, kteří nebyli tak vytíženi v zápase ve Vlašimi." Slova našel i pro taktické cíle: "Chtěli jsme hrát aktivně, ze začátku se nám to dařilo, poté zahrozila i Bohemka." Načež popsal i jedinou branku střetnutí: "Skórovali jsme díky Tomáši Malinskému, který nespekuloval, dal to před bránu a rozhodli jsme."

"Jsem rád za naše kluky, že i když nedostávali tolik příležitostí, tak tímhle zápasem se po nešťastném duelu v Chrudimi vykoupili," vzpomíná na zpackané přípravné utkání s třetiligovým soupeřem. Závěrem už pouze dodal: "Zdůrazňuji ale, že je pro nás mnohem důležitější zápas o víkendu s Českými Budějovicemi v lize."