S Teplicemi tentokrát nerozhodně

V Uhříněvsi byla k vidění gólová pětiminutovka.

S Teplicemi tentokrát nerozhodně

V tréninkovém areálu v Uhříněvsi se odehrál v období reprezentační přestávky přípravný duel s FK Teplice. Po úvodní patnáctiminutovce, kdy se oba celky spíše oťukávaly, zahrozil jako první Jirásek. Hodně aktivní Hubínek ho vybídl přízemním centrem ke střele, záložník Bohemians musel zakončovat ve skluzu. Možná i proto neměla jeho střela dostatečnou razanci.

Na druhé straně zahrozil před Zlámalem po rohovém kopu Jablonský. O chvilku později se o slovo opět přihlásil Jirásek, který ve středu hřiště vybojoval míč, ale poté ho poslal vysoko nad branku. V následném protiútoku se ke střele z ostrého úhlu dostal Vondrášek, ale mířil taktéž vysoko nad Zlámalovu branku.

Po půlhodině hry si Klokani vypracovali dvě příležitosti. Nejdříve se pokoušel Čížek uvolnit na pravé straně Bartka, ale nejvíce ohrozil míčem spíše Matulova citlivá místa. O chvilku později přeci jen Bohemka zahrozila přímo před brankou. Mosquera navedl míč do středu hřiště, přihrával na Jindřiška, který ostrým centrem posílal míč do vápna. Teplická obrana ho odrazila do bezpečí i s přispěním tyče Slavíkovy branky.

V poslední pětiminutovce první půle viděli diváci tři branky! Nejdříve Vondrášek z téměř identické pozice jako ve 25. minutě postupoval opět na Zlámala, nyní byl teplický záložník úspěšnější a otevřel skóre pátečního duelu. O tři minuty později se krásně trefil na druhé straně Jirásek. Míč poslal za záda brankáře Slavíka i díky odrazům od obou tyčí - 1:1. Jenže ještě do konce první půle se skóre měnilo. Ze strany se prosadil levačkou Breite a poslal Teplice opět do vedení.

To ale netrvalo dlouho, protože hned ve 46. minutě se z trestného kopu trefil skvěle Čížek a svoji tvrdou střelou zajistil remízový stav 2:2. O deset minut později mohli jít Klokani poprvé do vedení. Čížek dával pod sebe na Mosqueru, ten dokázal míč ještě před brankářem Lipšem vypíchnout a našel nabíhajícího Bartka. Jeho střelu ale žlutomodrá obrana vytěsnila mimo tři tyče.

V 72. minutě mohl využít odkryté branky mladý Kostka, ale ve své příležitosti zaváhal. Před koncem utkání byl u naší příležitosti opět Kostka. Ten vracel odražený míč do vápna, kde nejvýše vyskočil Gajič, ale hlavou se neprosadil.

Na druhé straně se vytáhl Fryšták, když nejdříve vytěsnil Dresslerův projektil na tyč a v samotném závěru utkání ještě ve skluzu odvrátil Bratanovičovu střelu. Přípravný duel tak skončil nerozhodně 2:2.