Září patřilo spíše defenzivnějším hráčům

Minulý měsíc nejlepšími hráči Bohemians byli Pauschek, Vacík, Musil a Tomáš.

Září patřilo spíše defenzivnějším hráčům

Klub vyhlásil v letošní sezoně již podruhé anketu o nejlepšího hráče měsíce. V září vzešli z ankety opět čtyři vítězové. Hlasování na Virtuálním Ďolíčku v kategorii "Muži" skončilo minulý týden a nyní přinášíme kompletní výsledky i v ostatních kategoriích.

I když se A mužstvu září příliš nepovedlo, i tak stály výkony některých hráčů za zmínku. Fanoušci vybírali v září mezi Jhonem Mosquerou, Lukášem Pauschekem a Zdeňkem Zlámalem.

Na Virtuálním Ďolíčku jste z této trojice ale vybrali jen jednoho. Podle vás se poslední měsíc nejvíce povedl slovenskému obránci Lukáši Pauschekovi, který při své druhé nominaci získal na klubových stránkách poprvé nejvíce hlasů! Svými stabilními výkony v zápasech si řekl o vaše hlasy a s velkým náskokem před spoluhráči vyhrál.

Jak ale dopadly ankety v nižších věkových kategoriích? Tam vybírali kluboví trenéři a jako vždy vybrali další tři výherce. V nejstarší mládežnické kategorii (dorost a juniorka) vyhrál taktéž obránce Petr Vacík, v žácích byl vybrán z kategorie U15 defenzivní záložník Lukáš Musil a v přípravkách Jakub Tomáš.

Kompletní rozhovory se všemi vítězi anket přineseme příští týden v klubovém magazínu 1905 Klokan, který vyjde u příležitosti domácího utkání se Zbrojovkou Brno. Všem hráčům gratulujeme!

Lukáš Pauschek Muži – Lukáš Pauschek
Datum narození: 9. 12. 1992
Věk: 22 let
Post: obránce
Trenér Pivarník po utkání s Plzní: Musím říct, že Pauschi od těch minulých roků, kdy hrával kvalitně, nyní ukazuje, že má v našem mužstvu stabilní výkony. V bránění je výborný, navíc došlo ke zlepšení jeho hry směrem dopředu. Na hostování je již třetí sezonu, protože o něj stojíme. Je to hráč, který z minulého roku ví, co po něm jako trenér chci. Musím říct, že se nad tím zamyslel a zlepšení je zde výrazné. Doufám, že další hráči se dokáží přidat k jeho výkonům.
Září se áčku příliš nepovedlo, čím to?
Těžko říct. Nemáme štěstí, na hřišti nám to nejde. Nevím, jestli za to může nějaká psychická nepohoda…

I přesto jsi podával stabilní výkony, daří se ti…
Tak daří. Raději bych byl, aby se dařilo celému mužstvu. Jsem ale rád, že alespoň mně tam vyjdou věci, které chci. Vždy, když jdu na hřiště, se snažím odvézt maximum a soustředit se na svůj výkon.

Petr Vacík Dorost – Petr Vacík
Datum narození: 13. 10. 1997
Věk: 17 let
Post: obránce
Trenér Michal Zach:Petr je poctivý defenzivní univerzál, na pozici stopera patří k hráčům, kteří si dlouhodobě udržují stabilní výkonnost na velmi dobré úrovni. V minulé sezoně odehrál též kvalitně řadu utkání na postu pravého obránce, poradí si i na místě defenzivního středopolaře. Jeho přednostmi jsou pracovitost, spolehlivost, důslednost a důraz v osobních soubojích, dobrá kopací technika. V poslední době udělal značný pokrok v komunikaci, hlavně co se týká řízení defenzívy celého týmu. Věřím, že i nadále na sobě bude poctivě pracovat a svými výkony přispívat ke zkvalitnění hry U19."
Září se vám celkem povedlo, tým nasbíral důležité body.
Dobře pracujeme na trénincích, takže si myslím, že se to projeví poté i v zápasech.

Vyhráli jste důležitý zápas na Bazalech.
S Ostravou jsme hráli dobře v první půli, kde jsme si nahráli a poté výsledek udrželi. Utkání s Olomoucí a Jihlavou byla velmi vyrovnaná, ale bohužel jsme je prohráli.

Lukáš Musil Žáci – Lukáš Musil
Datum narození: 5. 3. 2001
Věk: 14 let
Post: záložník
Šéftrenér Jakub Harant:Músa se v průběhu mnoha let působení v Bohemce vypracoval na jednoho ze stěžejních hráčů svého ročníku. Většinou nastupuje na místě štítového záložníka, a je mu tak svěřována nelehká role hlavního rozehrávače týmu. Směřuje přes něj většina míčů v útočné fázi a Luky to zatím, díky dobré práci s míčem a přehledu ve hře, zvládá výborně. V obranné činnosti vyniká jeho pracovitost a schopnost být ve správnou chvíli na správném místě. Luky má za sebou těžké září - tréninky, zápasy a k tomu ještě jako žák „bohémácké“ Základní školy Botičská hodiny plavání a gymnastiky. Věříme, že jeho pracovitost se mu ve všech směrech v budoucnu vrátí a v ideálním případě bude za pár let nastupovat v zelenobílém dresu v našem Ďolíčku."
Trenéři o tobě mluví jako o tvořivém záložníkovi. Jak bys popsal svoji hru?
Na hřišti mám spíše defenzivní úkoly, ale snažím se také zapojit do ofenzívy a přesnými přihrávkami vytvářet šance pro své spoluhráče.

Jaké zápasy máš v září za sebou?
Minulý měsíc jsme odehráli pět mistrovských utkání a ve všech se nám podařilo naplno bodovat.

Jakub Tomáš Přípravky – Jakub Tomáš
Datum narození: 21. 2. 2008
Věk: 7 let
Post: útočník
Trenér David Mestek:Jakub je pracovitý jak při tréninku, tak i v zápase. Rychlý, důrazný a velice dobře pohybově nadaný. Na svůj věk je i slušně technicky vybaven. Pracovitost, vůle se učit novým věcem a zarputilost, to bych zařadil mezi jeho hlavní devízy. Do budoucna v něm vidím vůdce týmu a nejen v ročníku U8. V září absolvoval skoro maximální tréninkovou zátěž a společně se spoluhráči úspěšně odehrál několik těžkých zápasů. Hlavně za svojí pracovitostí si Jakub zaslouží ocenění hráče měsíce."
Jak ses dostal do našeho klubu?
Do Bohemky mě přivedl táta už ve čtyřech letech.

Jakou máte v týmu partu?
Parta je bezvadná. S klukama se často pošťuchujeme, ale na hřišti válíme jako jeden tým. Na soustředění bylo hodně legrace, tedy než jsme po tréninku padli vysílením.