Vzhůru na Brno!

Dosáhneme konečně kýženého vítězství v duelu s moravskou metropolí?

Vzhůru na Brno!

Týden naplněný reprezentační euforií je za námi a Klokani jsou opět v plné polní připraveni vtrhnout na ligová kolbiště. Protivníkem, který se jim tentokrát postaví, bude houževnaté Brno, desátý celek aktuální tabulky. Vcelku oblíbený soupeř, dalo by se říct, protože poslední tři ligové duely s ním naši borci neprohráli, a to se statistikou jedna výhra, dvě remízy. Avšak druhé ligové kolo předposlední sezóny, to je dozajista strašák až doteď pro všechny, kteří si toto střetnutí pamatují. Tehdy na Městském fotbalovém stadiónu v Brně poslal Bohemians do vedení Kalina, ale konečný účet zápasu byl naprosto opačný - 5:1 pro domácí. 

Navázat na bilanci neproher a možná konečně nějaké tři body vybojovat, to chtějí svěřenci Romana Pivarníka v sobotu od pěti hodin. A aby se neopakoval nepříjemný scénář z před dvou let, sondoval v družstvu soupeře právě kouč Klokanů: "Brno je mužstvo, které má dobrou organizaci hry, poctivě vyplňuje prostory," vidí přednosti moravského klubu: "Výborně brání v kompaktním bloku, z něhož přechází do útoku." Slova má i pro největší hrozby v soupeřově dresu: "Jsou tam osobnosti, které dokáží být rozdílovými hráči, třeba Zavadil s Řezníčkem. Ale nejen v jejich podání je tam ještě další aspekt, kterým jsou standardní situace, z těch je Brno hodně nebezpečné," uzavírá analýzu soupeře pan Pivarník.

Jak již bylo naznačeno, právě Řezníček se Zavadilem jsou aktuálně nejlepšími střelci Brna. Řezníček vstřelil čtyři branky, Zavadil dvě a trojici ještě uzavírá taktéž dvougólový Michal Škoda, bratr nám dobře známého Milana. Brno do aktuálního ročníku příliš neměnilo kádr, přišel pouze stoper Frelih z druhé slovinské ligy, Lacko ze Znojma, Chrien na hostování z Plzně a kanonýr Řezníček z Mladé Boleslavi. Naopak tým opustilo také jen pár jmen,Šumbera odešel do Znojma a opora, brankář Hladký, na hostování do Liberce. Dalším dvěma stabilním členům loňské sestavy skončilo hostování, Sýkorovi ze Sparty a Jugasovi ze Zlína. 

Jak se ale připravovali naši hráči na soupeře během dlouhé reprezentační pauzy, to ví trenér Pivarník: "Využili jsme volna k přípravnému utkání s Teplicemi, takže jsme měli i zápasové zatížení. Navíc jsme se hodně věnovali teambuildingu, kluci si vyzkoušeli footgolf, zahráli jsme si i beachvolejbal," dává nahlédnout do týmového vyžití družstva. Přípravné utkání s Teplicemi, které Virtuální Ďolíček přinesl na webu, konečně nabídlo věrným fanouškům Bohemky, kteří dorazili, i branky, skončilo 2:2. Znamená to snad, že je už konečně prolomena ofenzivní bída našeho celku? "My si šance vytváříme, ale góly nedáváme. Nepřeceňoval bych přípravné utkání, takže ani před ligou teď nechci předjímat," krotí emoce Roman Pivarník, dává ale zároveň naději, že by branky mohly přijít. Navíc ještě jedno příjemné překvapení bylo zaznamenáno v duelu s Teplicemi, konečně jsme po dlouhé době viděli v dresu áčka Daniela Krcha. "Hráč je nachystaný, pravidelně už hrál za juniorku a i v přípravě zahrál teď dobře," předestřel trenér Klokanů: "Má za sebou dlouhou pauzu, ale v nominaci na následující zápasy by už mohl být."

A na co se ještě o víkendu těšit? V zápase, jehož partnerem bude Dorint Hotel Don Giovanni, proběhne znovu akce Synot ligy nazvaná Víkend otců. Předchozí úspěšné první kolo této akce tedy má své pokračování, o něm vám více informací přinesl Virtuální Ďolíček v průběhu týdne. Naleznete je pod tímto odkazem. Zároveň se sluší upozornit všechny fanoušky, kteří plánují dorazit, na dopravní situaci na Vršovické ulici. Tramvajová trať ze zastávky Otakarova po zastávku Koh-i-noor je uzavřena a dopravu nahrazují autobusové spoje. Doporučujeme tedy na zápas dorazit s předstihem i kvůli ztížené dopravě osobními vozy z důvodu opravy tramvajové trati. 

Utkání začíná v sobotu 17.10. v 17:00. Hlavním rozhodčím bude pan Zbyněk Proske, na čarách mu budou asistovat pánové Radek Kotík a Pavel Vlasjuk. Čtvrtým sudím bude pan Radim Dresler.

Na zápas si samozřejmě můžete také vsadit u partnera Bohemians společnosti Fortuna. Uvažovat o favoritovi zápasu není dle bookmakerů Fortuny, jednoduché. Ani jeden tým není vyložený kurzový favorit. Na vítězství Bohemky je kurzová hodnota nastavena na 2,15. Hosty z Brna můžete vsadit v kurzu 3,5, remíza je ohodnocena kurzem 3,3. Zajímavé jsou též možnosti sázek na počty branek v zápase. To, že fanouškové Bohemky se budou radovat ze vstřelené branky, můžete vsadit v kurzu 1,22, na situaci, že branková radost bude dvojnásobná je kurz už 3,45. A to, že brankář Brna bude lovit ze své sítě míč třikrát a více, můžete mít na tiketu v kurzu 4,8.