Duel s Brnem tři body opět nepřinesl

Ani na desátý pokus Klokani nevyhráli, přestože soupeře přehráli.

Duel s Brnem tři body opět nepřinesl

Vstup do zápasu, stejně jako celý první poločas, ovládli domácí borci. Bylo vidět, jak jim současná situace leží v žaludku a od prvních minut hýřili aktivitou.

V sedmé minutě to předvedli v praxi. Dobrým uvolněním Bartka na střed hřiště se vyskytl prostor pro Jindřiška, který nadýchaným centrem za obranu předložil míč Pauschekovi. Ten ho sklepl z první pro Schicka, jenž se v běhu pokusil o technické zakončení na bližší tyč, ale jeho pokus šel těsně vedle pravé tyče.

Podobná situace se objevila i v 15. minutě, míč za obranu dostal přesně do běhu Schick. Zatáhl ho a nabídl na střed hřiště do náběhu Mosquerovi, který však neustál souboj tělo na tělo a z blízkosti zamířil stejně jako jeho parťák v 7. minutě jen vedle branky.

Ještě tři minuty předtím však mohl zužitkovat zmatek v domácí obraně Lutonský, když se trestuhodně ocitl dva metry ve vápně sám. Blížícímu se Šmídovi nasadil jesle, ale nikdo na jeho pobídku včas nezareagoval, tudíž se míč dokutálel do rukavic Zlámala.

Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Další náznak ke vstřelení branky přišel ve 21. minutě. Jirásek zachytil Zavadilovu přihrávku, uviděl startujícího Mosqueru a naservíroval mu míč do úniku. Bohužel se kolumbijský záložník zalekl vybíhajícího Melichárka a nechal ho tak míč odhlavičkovat, i když si ho možná špičkou boty mohl prodloužit.

Klokani více drželi míč a byli i nebezpečnější, ale k nějaké stoprocentní šanci to nevedlo. Naopak ve 37. minutě stadion zadržel dech, když se po odrazu rohového kopu dostal míč až před Keresteše, který ale nestihl zareagovat, a tak ho jen nechal proletět ke Zlámalovi. Podobně se rozhostilo ticho po upadnutí Lutonského ve vápně, ale jeho naběhnutí do Pauscheka rozhodčí Proske nevyhodnotil jako faul.

Z kraje druhé půle se gólově mohli prosadit hosté. Ve 48. minutě se Lutonský prodral k centru jako první, v tísni ale jen zakončoval vedle branky. Do ní mohl míč usměrnit Škoda, ale na zadní tyči byl pozdě, a ač se natahoval, seč mohl, nedosáhl na něj.

Po této šanci se brněnští opět odmlčeli a iniciativu převzali Klokani. Do vypáskované obrany Brna se však horko těžko dostávali. A když už se jim to povedlo, jako v případě šajtle Davida Bartka v 56. minutě, tak selhali v zakončení.

Hráči Bohemians nedokázali propasírovat míč za záda Melichárka ani v 60. minutě, kdy brankáři Brna vypadl. V následné skrumáži měli více šancí hosté a balon jako první z „mlýnu“ odkopli. Neujal se ani o pár chvil později provedený Mosquerův centr, jenž skončil několik centimetrů nad brankou.

To, čeho se báli všichni příznivci Bohemians, se stalo v 75. minutě, když ojedinělá akce Brna skončila brankou. Řezníček dostal míč za vybíhající obranu, z otočky ho vyslal na penaltový kop, kde byl v náběhu Lutonský a v pádu ho usměrnil za Zlámala.

Klokani se však rychle oklepali. Dali se do protiútoku, který zakončili centrem. Odražený míč si zpracoval na velkém vápně hrudníkem Michal Hubínek, napřáhl a levou nohou vyslal křižný projektil. Melichárek si na míč sice sáhl, ale v cestě ho nezastavil.

Dokonat obrat mohl vzápětí nejstarší hráč Bohemians. Obrovskou minelu vyrobil Košťál, když Čížkovi stoper Brna namazal přímo do běhu, ale vyběhnuvšího Melichárka přeloboval středopolař Klokanů i s brankou. Do šance se ještě dostal Mikuš v 83. minutě, ale jeho tvrdý střelecký pokus ve velkém vápně skončil pouze nad břevnem.

Hosté z Brna rozpoznali obrovské nadšení, které zavládlo po vyrovnávací brance a všemožně se snažili rozkouskovat hru. To se jim dařilo, do konce zápasu nepustili Klokany do vážnější příležitosti. Snad s výjimkou 89. minuty, kdy Čížek namířil přímý kop z 25 metrů prudce na branku, jenže Melichárek si svůj poslední důležitý zákrok pohlídal a vyrazil pokus mimo tři tyče.

A tak, i když Klokani přehráli svého soupeře ve všech statistikách, se vítězství opět nedočkali.