V sobotu do Ďolíčku na Jihlavu

Doma přivítáme soupeře z konce tabulky.

V sobotu do Ďolíčku na Jihlavu

Kdy, když ne teď? To si říká rozhodně spousta fanoušků Bohemians. Veledůležitý duel v souboji o nesestupové místo bude sehrán v sobotu od pěti hodin v Ďolíčku. Protivníkem, který je o jednu příčku a čtyři body nad Klokany, bude Jihlava. Klub z Vysočiny je celkem, proti kterému se Bohemce v první lize daří. Družstva se v samostatné české lize střetla zatím čtyřikrát a ani jednou neodešli Klokani poraženi. Třikrát mač skončil remízou, jednou si zelenobílí borci vyšlápli na soupeře na jeho hřišti a vyhráli 2:1. A vítězství se zrodilo zrovna v loňské sezóně. V srpnu byli šťastnými střelci Mikuš s Csehem, kteří zařídili Bohemians tři body. Paradoxní je, že oba domácí zápasy Bohemians a Jihlavy v Ďolíčku skončily vždy bezbrankovou remízou. Doufejme tedy, že historie bude znovu pokračovat pouze ve směru neproher, a domácí duely vyzní tentokrát již pro Klokany.

Jak se Jihlava prezentuje v letošním ligovém ročníku, to sondoval trenér A mužstva Roman Pivarník. "Poslední zápasy chtěli hlavně zpevnit obranu a pozorně bránit, na čemž hodně zapracovali," vyzdvihuje snahu nadcházejícího soupeře: "Zlepšili i přechod dopředu a začali dobře využívat rychlých protiútoků." O vzrůstajících výkonech protivníka svědčí rozhodně i poslední zápasy. Celek vedený staronovým trenérem Milanem Bokšou, jenž nahradil odvolaného Luďka Klusáčka, dokázal vydolovat bod s výborně hrajícím Libercem a přivézt si všechny tři body z hřiště Teplic. "Budeme si muset dát pozor i na standardní situace, protože ty byly v poslední době jejich silnou zbraní," uzavírá hodnocení kvalit protivníka pan Pivarník.

Jihlava během přestupního období přivedla do svého kádru hned několik zajímavých hráčů. Z Hradce Králové přišel kanonýr Pavel Dvořák, který je ale prozatím ve velkém stínu současné hvězdy Jihlavy Murise Mešanoviče, jenž dokázal letos již šestkrát rozvlnit síť v soupeřově bráně. Další novou akvizicí je Adam Jánoš, který se už dlouhodobě zabydlel v základní sestavě během svých hostování ze Sparty v posledních třech letech. Na přestup přišli ještě Milan Mišůn z Jablonce, taktéž stabilní člen zahajovací jedenáctky, a Matej Rakovan ze Slavie a Marek Opluštil ze Žižkova. Na druhou stranu z klubu zamířilo pryč také několik důležitých opor. Už v červnu se jihlavský tým rozloučil s Tomášem Kučerou, který odešel na hostování do Plzně a s Harisem Harbou, jenž působí v Trnavě taktéž jako hostující hráč. Posledním do party je Jan Kliment, hvězda Mistrovství Evropy do 21 let, který nově hájí barvy německého Stuttgartu.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 0:0 (0:0)
"Chtěli bychom zopakovat výkon, který jsme předvedli v zápase s Brnem," odtajňuje trenér Pivarník své úmysly, s nimiž hodlá vyrukovat do tohoto duelu: "Ještě více výkon vystupňovat a dát nějaké góly." K tomu mu ale nemůže pomoci stabilní hráč David Bartek, jenž si odnesl z posledního ligového střetnutí červenou kartu. "Moc alternativ nemáme," odpovídá kouč Klokanů na otázku, kdo jej nahradí: "Vypadá to spíše, že se rozhodneme až podle nominace všech hráčů na samotný zápas."

Jestli třeba novou tváří na hřišti nebude Karlo Lulič, jenž se již mihl v zelenobílém dresu v zápase se Spartou, to ví lodivod Bohemians. "Nemáme ho vyzkoušeného v mistrovských utkáních," popisuje situaci okolo mladého Chorvata: "Na zápase pravděpodobně bude, ale šanci v základu dostanou především vyzkoušení hráči. Už není čas na improvizaci!"

Utkání s Jihlavou začíná v 17 hodin v sobotu 31.10. v Ďolíčku. Jako hlavní sudí ho bude řídit pan Radek Příhoda, na čarách mu budou asistovat pánové David Hock a Zdeněk Arnošt. Čtvrtým rozhodčím je pan Pavel Orel. Partnerem utkání je Dorint Hotel Don Giovanni Praha, který sídlí v ulici Vinohradská 2733 ležící na Praze 3.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit i u partnera Bohemians společnosti Fortuna. V tomto důležitém zápase se bookmakerům Fortuny jasný favorit nehledá lehko, nicméně přece jen více věří týmu Bohemky (kurz 2,1) než hostům, na které je možno si vsadit v kurzu 3,7. Populární bohemácká remíza - připomeňme si, že tak skončilo 45 % letošních ligových zápasů Bohemky - , je k mání za kurz 3,25. Ne každý ví, že u Fortuny si můžete vsadit i na část zápasu, například na výsledek první půlhodiny. Bude ve 30. minutě remíza (1,61), povedou hosté z Jihlavy (kurz 5) anebo v tu chvíli se již fanoušci Bohemky budou těšit z vedení (3,35)? Kompletní sázkovou nabídku naleznete jako vždy na tomto odkazu.