Klokani ve druhé půli otočili utkání!

Branky vstřelili Jindřišek s Acostou, v závěru zachraňoval tři body Zlámal.

Klokani ve druhé půli otočili utkání!

V uvozovkách existenční utkání čekalo na Klokany v sobotu v pět hodin. Do Ďolíčku přijel soupeř, který okupoval pozici o jednu příčku vyšší než naši borci. Protivník z Jihlavy měl před zápasem v průběžné tabulce devět bodů, Bohemians pět. Dal se tedy očekávat tuhý boj o nesestupové příčky. Vše nasvědčovalo tvrdé defenzivní hře, k čemuž vedla statistika posledních dvou duelů od Botiče, všechny skončily bezbrankovou remízou.

Do sestavy Bohemky se po vynucené pauze na Spartě vrátili Pauschek se Schickem a vykartovaného Bartka nahradil Acosta. Zajímavou změnou bylo také zařazení Schicka do středu zálohy a vysunutí Čížka do útoku, jenž si již podobnou pozici vyzkoušel během minulého kola na Letné. Na straně Jihlavy zase byli v zápise o utkání dva hráči, kteří strávili nějaký čas v zelenobílém celku - Nerad a Jungr.

Bohemians Praha 1905 - FC vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Klokani vlétli do zápasu hýříc aktivitou. Tu vyjádřil hned v první minutě Čížek, jenž vystihl rozehrávku hostů a dral se kupředu. Ve svém úniku byl zkosen na hraně pokutového území a Bohemka měla standardní situaci ze slibné pozice. Exekuci přímého kopu si vzal na starost sám faulovaný Čížek, ale jeho střílený centr skončil v houštině těl obránců. Bohemians i nadále měli míč na kopačkách a pokoušeli se o ofenzivní výpady. Především Mosquera na levé straně neustále zaměstnával obranu Jihlavy a vysílal ze své pozice jeden centr za druhým. Nicméně žádný se ve vápně hostů neujal, se všemi si jihlavští hráči poradili. 

Když to tedy nebyli naši hráči, kdo by se dostal do vážnější šance, zahrozila i Jihlava. Ve čtyřiadvacáté minutě se z levé strany snesl centr k Mešanovičovi, jenž nůžkami rozezněl břevno brány za Zdeňkem Zlámalem. Neujala se ani následná dorážka Jánoše a stav byl stále bezbrankový. Změnu ve skóre přinesl až další pokus nejlepšího střelce Jihlavy Mešanoviče, který se na levé straně dostal do vápna a vystřelil. Jeho pokus Zlámal jen vytěsnil přesně na nohu Nerada, a ten neměl problém míč uklidit do prázdné brány. Ve třicáté šesté minutě se tedy hosté zásluhou bývalého hráče od Botiče dostali do vedení. 

Po prvním gólu zápasu se hra značně zpestřila a začala se přelévat z jedné strany na druhou. Nejprve to byl Acosta, který svou střelou provětral rukavice Hanuše, následovaný na druhé straně šancí hostů, kdy po rohovém kopu zaskočil na brankové čáře za překonaného gólmana Mosquera. Klokani se po této šanci okamžitě hnali do protiútoku. Hubínek posunul na pravou stranu Acostovi, jenomže míč mu šel na paty. I tak si ho ale jihoamerický hráč dokázal zpracovat, zasekávačkou se zbavit obránce a vystřelit. Jeho rána ale zamířila těsně vedle pravé tyče brány Jana Hanuše. 

Ještě před poločasovým hvizdem znovu zahrozila Jihlava a tentokrát to byl Pauschek, kdo po několika odrazech ve skrumáži před bránou vykopával z brankové čáry balón pryč. Z toho hned rezultoval další protiútok Bohemky, který tentokrát vedl Čížek, ten se vápně dostal ke střele, trefil ale pouze připraveného obránce Jihlavy.

Bohemians Praha 1905 - FC vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Do druhé půle tedy vlétli Klokani s jednoznačným cílem - minimálně vyrovnat, v lepší variantě skóre otočit a připsat si první výhru. Na pravé straně obrany vystřídal Pauscheka mladý Havel. Jeho po chvilce doplnil i Mikuš, který nahradil Schicka. Bohemka se tlačila do vápna a právě Mikuš s agilním Mosquerou si připsali velký podíl na vyrovnávací brance. Po jejich kombinaci nastřelil Mosquera ruku jednoho z obránců Jihlavy a rozhodčí Příhoda správně nařídil pokutový kop. Ten proměnil kapitán Jindřišek a Ďolíček ožil!

Klokanům to vlilo do těla čerstvou krev a na brankáře Hanuše se valil jeden útok za druhým. Acosta mohl vyslat do šance Čížka, ale vybral si druhou variantu a míč soupeři odevzdal. O dvě minuty šla Bohemka opět do útoku, Hubínek vyvážel míč a při pokusu přihrát svým spoluhráče do lepší pozice byl z boku faulován a Jánoš za tento zákrok viděl rovnou červenou kartu!

Po sérii hlaviček po rohových kopech se v 74. minutě dostal k centru Mosquery jeho jihoamerický spoluhráč Acosta a vstřelil branku, kterou by od nejmenšího hráče na hřišti snad nikdo nečekal. Hlavou totiž přehodil brankáře Hanuše a míč poslal přímo pod břevno. Na stadionu zavládla euforie, Bohemka se totiž dostala do vedení.

O minutu později poslal rozhodčí Příhoda předčasně do kabiny i Vaculíka za simulování a Klokani tak rázem hráli dvojnásobnou přesilovku. Svěřenci trenéra Pivarníka tak pomalu, ale jistě směřovali za ziskem tří bodů. Ty zachránil ještě fantastický Zlámal, který dvakrát vychytal Mešanoviče a i on se tak zapříčinil, že Bohemka poprvé v sezoně vyhrála a připsala si do tabulky důležité tři body!