Pivarník: Vítězství jsme potřebovali

Trenéři hodnotí sobotní duel.

Pivarník: Vítězství jsme potřebovali

Na pozápasovou tiskovou konferenci nejdříve dorazil hostující trenér. "Kromě několika málo úvodních minut, kdy jsme udělali pár osobních chyb a pomohli jsme soupeři, aby vstoupil do utkání dobře, se mužstvo chytlo. Postupně jsme získávali větší sebevědomí. Na utkání jsme byli dobře připraveni," začal s hodnocením trenér Milan Bokša. "Že jsme vedení nepotvrdili, byl jeden z klíčových momentů. Těch možností na to jsme měli více," litoval pouze jedné vstřelené branky lodivod Jihlavy.

"Hra ve druhém poločase neměla takovou kvalitu. Přidalo se na bojovnosti, nervozitě, pro diváky určitě hodně zajímavé utkání," komentoval druhé dějství Bokša. "Musím ocenit, že i v devíti lidech jsme se snažili pořád utkání dohrát tak, abychom ho alespoň remizovali," ocenil snahu svých svěřenců.

Tým neudržel poločasové vedení a nakonec v Ďolíčku prohrál. "Není to poprvé. Často se to stává tím, že někteří hráči zatím nejsou schopni zvládnout zápas v takovém tempu, jako bychom chtěli," přidával jednu z možností sobotní porážky. "Může zde hrát roli i psychika. Pokyny v poločase byly stejné - chtěli jsme držet prostřední pásmo, a přesto jsme propadali," doplnil Bokša.

Jihlava si tak připsala již sedmou porážku v sezoně. "Každý zápas, který prohrajete, má nepřímý dopad na mužstvo. Touto situací opakovaně procházíme. Jak bude vypadat kabina, uvidíme v pondělí," naznačil trenér, že porážek je již mnoho. "Další komplikace je v tom, že mají hráči červené karty," již začínal trenér Jihlavy přemýšlet o dalším utkání. "Stále jsme ve spodní části tabulky. Situace je pro nás stále vážná," uzavřel svoji část tiskové konference.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Hned vzápětí dorazil do tiskové místnosti mezi novináře domácí trenér. "Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Není lehkého soupeře," začal Roman Pivarník. "Chtěli jsme hrát aktivně, nátlakově. Deset, patnáct minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Poté jsme z toho ustoupili a soupeř převzal iniciativu," shodl se Pivarník se svým protějškem.

"Rozehrávku jsme chtěli hrát jinak. Nakonec to zůstávalo jenom na stoperech. Založení útoku nebylo ono. Od patnácté minuty jsme byli pasivní, soupeř nebyl pod tlakem, to mi samozřejmě vadilo," dodal k prvnímu dějství lodivod Klokanů. "Ve druhém poločase jsme hráli hodně aktivně a šli jsme za vítězstvím," viděl Pivarník zlom v poločasové přestávce.

Bohemka si tak připsala první letošní výhru! "Na jednu stranu úleva je, vítězství jsme potřebovali. Úleva je to ale jen na chvíli, protože potřebujeme body ještě sbírat a je důležité, abychom zvládli další zápasy," řekl jasně, že jedno vítězství je pro tým sice důležité, ale je potřeba v tomto trendu pokračovat.

Klokani mohli o vítězství v závěru zápasu ještě přijít. Naštěstí Mešanoviče dvakrát fantasticky vychytal Zlámal. "Konečně při nás stálo štěstí. V minulých zápasech jsme z toho dostávali branky," byl trenér Pivarník rád. "Samozřejmě k té situaci nemělo vůbec dojít. Není to na obranu, záloha nám tam nebránila," naznačil, kde byla v této situaci chyba.

Zápas byl pro mužstvo velice důležitý. "Potřebovali jsme se dotáhnout na Jihlavu. Také jsme dlouho nevyhráli. Potřebovali jsme ho zvládnout," dodal na závěr. A jeho svěřenci to dokázali! Vyhráli 2:1 a na sobotního soupeře se dotáhli již pouze na rozdíl jednoho bodu.