Pivarník: Musím mužstvo pochválit

Roman Pivarník a Dušan Uhrin ml. hodnotí vršovické derby.

Pivarník: Musím mužstvo pochválit

První před zástupce tisku předstoupil tradičně trenér hostujícího celku Roman Pivarník. 

"Z mého pohledu jsme tu dnes odehráli výborné utkání," začal svůj projev pochvalou, avšak zároveň si i posteskl: "Jsme samozřejmě trochu rozpolceni, protože jsme sahali na tři body, máme ale jeden. Úvod zápasu se nám vydařil, kombinační hrou jsme eliminovali nástup soupeře a byli jsme hodně aktivní," pokračoval výčtem kladných bodů výkonu vlastního družstva: "Díky tomu jsme dokázali dát dva góly."

Aby ale své svěřence nepřechválil, nalezl i méně uspokojivé chvíle: "Byly tam samozřejmě i situace, v prvním poločase, kdy jsme lehce ztráceli balóny během naší kombinační hry a soupeř chodil do brejků. Jednu brejkovou situaci využil a snížil na 1:2," popsal obsáhleji situaci během první inkasované branky. Závěrem poté dodal: "Musím pochválit mužstvo, že odehrálo celý zápas velmi disciplinovaně, dokázalo udržet emoce na uzdě. Nakonec ten bod ze Slavie bereme.
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)


Po svém kolegovi přišel na řadu trenér domácích Dušan Uhrin ml.

"Jako skoro vždy jsme začali strašidelně," ohlédl se nejen za dnešním duelem, ale i za výkony v zápasech předešlých: "Dneska to byl extrém, protože jsme si dali vlastní gól a potom jsme dostali další z penalty." Především úvod střetnutí rozhodně hodně ležel panu Uhrinovi v žaludku: "Takových pětadvacet minut jsme bránili hrozně pasivně, nepřistupovali jsme k hráčům. Vzchopili jsme se paradoxně až po té pětatřicáté minutě, kdy jsme konečně hráli to, co hráči umí," popisuje průběh utkání.

"Za ten začátek jsme si nezasloužili vyhrát, protože takhle k tomu nemůžeme přistupovat," spílá vlastním hráčům, nicméně na další události nahlíží pozitivně: "Ve druhé půli jsme zase soupeře skoro k ničemu nepustili a mohli dát odhadem tři čtyři branky. Pro diváky to bylo velice zajímavé utkání," ukončuje své povídání: "Škoda, že jsme doma nevyhráli, ale bylo to jenom kvůli tomu začátku."