V exhibici padlo dvacet branek!

Diváci byli na Děkance svědky divokého skóre 10:10.

V exhibici padlo dvacet branek!

V úterý na státní svátek proběhl ve sportovní hale Děkanka první ročník EXHIBICE s názvem Fotbal vs. Florbal. Před téměr vyprodanou halou se střetli fotbalisté našeho klubu a florbalového klubu FbŠ Bohemians. Pravidla byla jednoduchá. Dvě čtvrtiny se předvedli hráči ve florbale, ve stejné minutáži nastoupili k fotbalu. Skóre se přenášelo z jednoho sportu do druhého.

Exhibice Fotbal vs. Florbal 10:10
Exhibice Fotbal vs. Florbal 10:10
Náš modročerný tým pro úvodní dvě čtvrtiny doplnil brankář a tři reprezentantky FbŠ. Jak bylo brzy patrné, naštěstí! Velkým překvapením bylo totiž úvodní vedení našeho týmu fotbalistů, kteří se zásluhou Lucie Veselé dostali ve druhé minutě do vedení! Poté si ale na delší dobu vzali slovo profesionálové. I přesto ale úvodní čtvrtina skončila "hratelným" výsledkem 3:1.

Diváci byli doopravdy svědky exhibice. Hráči extraligového florbalové klubu všem ukazovali, že právem ovládli den před tímto střetnutím pražské derby se Spartou! Skóre neustále naskakovalo, zastavilo se až na divokých 6:2. Naši hráči byli ale plni odhodlání a bylo evidentní, že s "poločasovým" výsledkem jsou spokojeni.

Do zbylých dvou čtvrtin nastoupili naši borci v domácí zelenobílé kombinaci, a i to možná přispělo ke stále lepšícímu se výsledku. Fotbaloví Klokani zaznamenali šest branek v řadě a krásnými akcemi strhli vedení na svoji stranu. Bojující florbalisté vsadili na rychlé protiútoky a i díky nim a kvůli ofenzivně laděnému brankáři Dočekalovi na světelné tabuli svítil pár minut před koncem zápasu výsledek 8:8.

Závěrečné slovo si vzali dva hráči - Daniel Krch a Jakub Šárka. Obránce fotbalistů se dvakrát opřel do míče, rozdíl ve výsledku byl rázem dvoubrankový. Na druhé straně se s přispěním velkého štěstí do střelecké listiny zapsal i druhý jmenovaný hráč a během pěti vteřin se ustálil výsledek na konečných 10:10.

Bohemians Praha 1905 vs. FbŠ Bohemians
Branky (florbal): 2. Veselá (Blecha), 14. Bočanová (Hnátová) - 5. Bagin (Růžek), 8. Kisugite (Forman), 8. Šárka (Bagin), 12. Zapletal (Šárka), 15. Štěpánek (Bagin), 18. Šimek (Poláček).
Branky (fotbal): 24. Malina (Blecha), 26. Hubínek (Malina), 27. Káš (Malina), 27. Mikuš (Bartek), 28. Krch (Mikuš), 30. Káš, 37. Krch, 37. Krch - 33. Šimek, 35. Bagin, 40. Šárka, 40. Šárka.
Rozhodčí: Jan Brak, Tadeáš Provazník.
SESTAVA BOHEMIANS PRAHA 1905: Petr Dočekal, Filip Blecha, Matúš Mikuš, David Bartek, Milan Jirásek, Daniel Krch, Michal Hubínek, Ivo Malina, Jakub Káš, Lucie Veselá, Adéla Bočanová, Petra Hnátová, Josef Jindřišek - nehrající kapitán
SESTAVA FBŠ BOHEMIANS: Vojtěch Zezulka, Martin Kisugite, Martin Šimek, Vojtěch Bagin, Filip Musil, Mikuláš Forman, Jakub Křivanec, David Šimek, Martin Poláček, Ivan Ponomarev, Pavel Čihák, Petr Tůma, Radek Mandík, Aleš Höffer, Adam Růžek, Jakub Šárka, Marek Zapletal, Jakub Štěpánek (vedoucí fanklubu), Michal Jedlička - hlavní trenér