Ze hřiště Mladé Boleslavi vezeme bod

Jirásek svou první ligovou trefou zajistil remízu.

Ze hřiště Mladé Boleslavi vezeme bod

Sobotní mrazivý večer ve středočeské Mladé Boleslavi sliboval tuhý boj. Domácí celek totiž momentálně vévodí statistikám vstřelených branek a okupuje horní příčky současné ligové tabulky. Klokani pro toto utkání zvolili variantu rozestavení s Patrikem Schickem na hrotu místo Tomáše Čížka. V dresu soupeře se naopak představil od začátku utkání exklokan Jakub Rada.

Co se dalo od duelu očekávat, to se také začalo projevovat hned od prvních minut - velký tlak Mladé Boleslavi. V jedenácté minutě Šírl nepřesně přihrál a míč skončil na kopačce Ščuka. Bosenský hráč se poté prodral do vápna, kde byl ale za cenu vypětí všech sil zastaven nebezpečně vyhlížejícím skluzem Šírla. Minutu poté přišla opět velká šance Boleslavi, Magera prodloužil na Zahustela, kterému vystavil stopku dalším skluzem na poslední chvíli Krch.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Do vápna Bohemky stále létal jeden centr za druhým, byli to ale Klokani, kteří poprvé změnili skóre utkání. Po Hubínkově centru nejprve ve velké šanci selhal Schick, odražený míč se však dostal k Jiráskovi, který bombou na přední tyč překonal brankáře Šedu. Vedení Bohemians ale netrvalo dlouho. V jednatřicáté minutě se Zahustel narážečkou dostal za Šírla a tváří v tvář Zlámalovi dokázal brankáře Bohemky prostřelit. 

Remízový stav vydržel až do konce prvního poločasu, i když oba týmy měly šanci skóre změnit. Pět minut před koncem prvního hracího dějství našel Hubínek zpětnou přihrávkou na hranici velkého vápna Jiráska, ten ale nabízenou šancí pohrdl a vysoko přestřelil bránu. V posledních sekundách první půle měl ještě velkou příležitost Zahustel. Míč, který se šoural skrz malé pokutové území, se dostal až k boleslavskému hráči, ten jej ale na krok od brankové čáry za houštinu těl obránců nedokázal protlačit.

Druhý poločas začal opět velkým tlakem Boleslavi. Její hráči Bohemku takřka nepouštěli k balónu a neustále kombinovali na polovině Klokanů. Nicméně hráči v zelenobílých dresech stále svědomitě bránili a pokusy středočeského celku končily většinou na hranici šestnáctky. A když už se tam Boleslav dostala, tak byl vždy připraven skvělý brankář Zlámal. Vytržením z letargie mohla být osmdesátá minuta. Pauschekovi se povedlo před vyběhnuvším Šedou odcentrovat, balón se snášel k Mosquerovi, před kterým zívala prázdná brána. Bohužel ale kolumbijský křídelník nedokázal míč trefit mezi tři tyče.

Hru Středočechů šli na hřiště ještě oživit útočníci Baroš s Chramostou, ani těm se ale nepovedlo vymyslet vážnější ohrožení brány. Oba celky tudíž do závěrečného hvizdu již gól nevstřelily a Klokani si tak odváží do Prahy po poctivém výkonu za výborné kulisy sektoru hostí cenný bod za jednogólovou remízu.