Letos naposledy doma

Klokany přijede prověřit Jablonec.

Letos naposledy doma

Předvánoční čas zavítá i do Ďolíčku. Vánoce s Klokanem se již staly tradicí a tentokrát budou obohacením ligového zápasu. Do něj tentokrát naši borci nastoupí proti ambicióznímu celku z Jablonce. A bude to hodně těžký duel, protože severočeský klub je jedním z těch, které ještě doma Bohemka od svého znovuzrození neporazila. Nejlepší výsledek s Jabloncem doma uhráli Klokani hned v úvodní prvoligové sezoně 2007/2008, kdy po brance Morávka a vyrovnání Necida skončilo utkání výsledkem 1:1. Od té doby si již Bohemians připisovali na své konto neúspěchy, jediným vytržením z nelichotivé série byl památný záchranářský duel konce předminulého ligového ročníku a dvě branky Rady, které přinesly naději na udržení. Letos to ale vypadá, že by se Bohemce proti Jablonci mohlo konečně dařit. Ve druhém ligovém kole na půdě soupeře vyválčili Klokani remízu 2:2 po trefách Acosty a Čížka. 

Jablonec před zahájením letošních soutěží vyhlašoval útok na čelo Synot ligy, přivedl několik zvučných posil, momentálně se ale nachází na osmém místě tabulky. "Je pravda, že se nenaplnilo předsezónní očekávání," kvituje trenér Pivarník: "Mužstvo má velké problémy hrát doma, kdy musí neustále útočit do plných. Vyhrálo tam jen jednou, " brousí kouč Klokanů i do statistik: "Dokonce má i o jednu remízu více než my." Nerozhodných výsledků totiž Jablonec uhrál nejvíc ze všech celků, konkrétně osm. Bohemka s Duklou jsou se sedmi remízami na druhém místě této specifické tabulky. 

Přitom Jablonec ale před sezónou značně posílil. V útoku se objevily dvě nové tváře Stanislav Tecl a Tomáš Wágner. Ti přišli z Plzně výměnou za Jana Kopice. Velkou posilou by měl být i bek Vjačeslav Karavaev z Dukly, který pravidelně nastupuje v základní sestavě. Dalšími nově příchozími jsou ještě ofenzivní záložník Michal Trávník ze Slovácka, brankář Michal Bárta z Olomouce a mládežničtí reprezentanti Matěj Hanousek z Dukly a Petr Rys z Příbrami. Na druhou stranu z klubu zamířili již zmíněný Jan Kopic, Milan Mišůn, který v současné chvíli válí v Jihlavě a hlavně reprezentant Filip Novák, jenž nyní působí v dánském Midtjyllandu. Tuto trojici ještě doplňují: Pavel Moulis v Olomouci, Antonín Fantiš s Vukadinem Vukadinovičem ve Zlíně, Ondřej Mihálik ve Vlašimi, Vojtěch Kubista v Mladé Boleslavi a především Tomáš Čížek, který teď prokazuje své zkušenosti u Botiče. 

Bohemians Praha 1905 - FK Baumit Jablonec 0:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Baumit Jablonec 0:2 (0:1)
Nejen z této spousty jmen krystalizuje základní sestava Jablonce, ta, stejně jako zahajovací jedenáctka Klokanů, se letos mění zápas od zápasu. "Jelikož nemají výsledky, tak se to tam točí," nahlíží do kádru soupeře i pan Pivarník: "Hledají nějaké složení, které se gólově ustálí. Otazník visí nad Teclem, který byl v minulém utkání odnesen na nosítkách," přidává aktuální informace a spekuluje i nad nebezpečím útočného rozestavení: "předpokládám, že vpředu nastoupí Doležal, protože ten teď docela dával branky." Jablonec v minulém ligovém kole hostil Plzeň, tým jež momentálně vede ligovou tabulku, a prohrál 0:1 gólem ze standardní situace. "Zápas jsem viděl, nechci ho ale hodnotit vzhledem k nám, jelikož nastoupili doma a proti silnému soupeři," přidává k informacím o soupeři trenér Bohemians: "Tězko se to srovnává, orientační je spíše jejich poslední vystoupení venku v Teplicích, kdy to skončilo 2:2. U Jablonce je totiž velký rozdíl v zápasech doma a venku," uzavírá slovenský rodák kapitolu o středočeském klubu.

Logo Hl. m. Praha
Logo Hl. m. Praha
Jak již bylo zmíněno výše, den s Bohemkou začíná v sobotu v 15:00 v Ďolíčku tradičními Vánoci s Klokanem. O těch přinesl více informací Virtuální Ďolíček už dříve. Na tuto akci mají vstup zdarma všechny ženy a děti do patnácti let, kterým, pokud nemají permanentku nebo lístek, bude vyhrazeno prvních šest řad v sektoru A1. Akce je pořádána za podpory Hlavního města Prahy, jemuž tímto za pomoc vřele děkujeme.

Výkop samotného utkání je naplánován na 17:30. Jako hlavní sudí přivede hráče na plochu pan Jiří Houdek. Jeho asistenty budou pánové Martin Wilczek a Jakub Hrabovský, čtvrtým rozhodčím poté pan Pavel Královec. Delegátem svazu pan Zdeněk Tasch a technickým delegátem pan Luboš Helebrant.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit také u partnera Bohemians společnosti Fortuna. I přes dobrou formu (Bohemka neprohrála poslední čtyři zápasy) je favoritem podle bookmakerů Fortuny hostující Jablonec, kdy za 100 Kč vsazených na jeho vítězství získáte 192 Kč. Za stejnou částku vloženou na remízu je výhra 350 Kč. Budete-li však věřit domácím Klokanům, můžete investovanou stokorunu rozmnožit na 405 Kč. Zajímavou volbou pro srdcaře sázející na vlastní tým může být sázka „zápas bez remízy“, ve které lze za vítězství Bohemky vsazené za 100 Kč získat 281 Kč a v případě, že zápas skončí remízou, se vrací sázkaři jeho vklad. Celou kurzovou nabídku naleznete na tomto odkazu.