Obrat přinesl vítězství. Klokani porazili Jablonec 2:1

O dva góly se zkraje druhého poločasu postarali Bartek a Krch

Obrat přinesl vítězství. Klokani porazili Jablonec 2:1

V Ďolíčku se fanoušci bavili dlouho před utkáním na tradičních Vánocích s Klokanem. Líbit se musel i úplný úvod prvního poločasu, když se jablonecká obrana jen odkopem z brankové čáry ubránila rohovému kopu. V deváté minutě se ale do rychlého protiútoku vydal Vjačeslav Karavajev a zelenobílí obránci ho stíhali marně. Po efektním zakončení šel Jablonec do vedení.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Téměř okamžitě mohl vyrovnat Patrik Schick, jenže rozhodčí jeho dorážku pro ofsajdu neuznali, a tak Severočeši převzali iniciativu. Jednobrakové manko musel zachraňovat Zdeněk Zlámal proti velké šanci Mingazova. Další pokus Karavajeva pak zablokoval Pauschek.

V závěrečné čtvrthodině si zase dvě obrovské šance vypracovali Klokani. Po průniku z levého křídla dvakrát zakončoval Jhon Mosquera, ve vyrovnání mu ale bleskovými zákroky zabránil brankář Hrubý, který se vytáhl i těsně před poločasovou přestávkou, když vytěsnil dělovku Jindřiška.

Zaplněný Ďolíček zažil snový úvod druhého poločasu. Hned po dvou minutách si na Schickův centr naběhl David Bartek a vyrovnal. O tři minuty později se po rohovém kopu prosadil Daniel Krch a najednou vedli Klokani 2:1.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Pod kotel se hrnul jeden útok Bohemians za druhým. V dalších nebezpečných šancích byli Patrik Schick a Milan Jirásek, druhý jmenovaný ale trefil pouze tyč. Hosté si pomáhali tvrdými útočnými zákroky, dva z nich dostali žluté karty.

Roman Pivarník si nechal všechna tři střídání na samotný závěr utkání a rozkouskoval snahy soupeře o tlak. Freneticky fandící stadion dotlačil hráče k vítězství 2:1. Bohemians mají jistotu, že nepřezimují na sestupových příčkách a po zápase si mohli všichni společně vychutnat ohňostroj k výročí 110 let klubu.