Pivarník: Nejlepší poločas v sezoně

Trenéři Pivarník a Šilhavý hodnotí poslední utkání roku

Pivarník: Nejlepší poločas v sezoně

„Úvod nám vyšel výborně a hned jsme měli velkou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. Pak se po několika chybách dostal hráč sám na kasu a dal hodně laciný gól,“ začal tiskovou konferenci trenér Bohemians Roman Pivarník.

Klokani tak znovu prohrávali. „V našem podání to není nic nového. Jsem rád, že v prvním poločase jsme si znovu dokázali vytvářet další a další šance. Ale hráli jsme trochu opatrně a málo přímočaře,“ zhodnotil zbytek prvního poločasu.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Klokanům pomohla poločasová přestávka a motivace v kabině. "Řekli jsme si pár pozitivních věcí i to, že se musíme vrátit k nacvičené kombinaci. Druhý poločas byl z naší strany vynikající, měli jsme velmi dobrý vstup. Pak jsme hráli v bloku a dokázali to takticky ubránit. S tou atmosférou to byl nejlepší poločas v sezoně,“ potěšilo šéfa lavičky Bohemians.

Právě výkon zelenobílých ve druhém poločase byl třešinkou na vydařeném sobotním podvečeru, který v Ďolíčku začal dlouho před zápasem. „Jede to tady od tří hodin. Klub, fanoušci, všichni dohromady udělali skvělou akci pro děti a fanoušky. Přišlo hodně nových fanoušků. Doufám, že dokážeme vyprodávat i každý zápas na jaře.“

V uvolněné atmosféře po pátém zápase bez prohry v řadě si i zavtipkoval s novináři. Klokani totiž Jablonec na domácí půdě porazili poprvé od roku 2000. „Děkujeme deníku Sport za tipy. Když nám Sport nevěří, je to dobré,“ pozdravil trenér tiskovinu, která v předzápasových prognózách není k Vršovickým příliš příznivá.

Severočeši dopíjí kalich hořkosti

Zato Jablonec rozhodně nenaplňuje pozici jednoho z předpokládaných favoritů soutěže. „Už minule po Plzni jsem říkal, že kalich hořkosti si dopíjíme do dna, dneska to vygradovalo ještě víc. Jsem zklamaný a smutný. Ne z toho, že jsme prohráli. To člověka štve taky, ale ve druhém poločase jsme se nebyli schopni zvednout, soupeře zatlačit a vytvořit si šance,“ poznamenal Jaroslav Šilhavý.

„V prvním poločase vedeme 1:0, podle mého názoru jsme byli lepším týmem. Měli jsme tam další možnosti, které jsme asi mohli potrestat, bohužel se tomu tak nestalo. Ve druhém poločase dal soupeř hrozně brzo dva slepené góly. Nemyslím si, že by nás to mělo úplně tak porazit. Potom to byl zmar,“ uzavřel kouč soupeře před cestou na sever Čech.