Podzim očima fanoušků Virtuálního Ďolíčku

Statistické ohlédnutí za podzimní částí Synot ligy.

Podzim očima fanoušků Virtuálního Ďolíčku

Registrovaní fanoušci Bohemky mohou na Virtuálním Ďolíčku po každém utkání na stránce s reportáží hodnotit výkon hráčů. Každému mohou přidělit od nejmenšího počtu 1 až po nejvyšší počet 10 klokanů.

Přestože nelze určit, zda klokany přidělují pouze ti, co skutečně utkání shlédli z tribuny, pravděpodobně hlasují i tací, kteří zápas viděli v televizi nebo na internetu, neboť počet hlasování z venkovních utkání je jen o málo nižší, než u statistik domácích zápasů. Možná někdo hlasuje i na základě online řádkových reportáží, ale i tak data z těchto statistik určitou vypovídající hodnotu mají. Pojďme se podívat, co se z čísel dá vyčíst:

4 643 hlasující fanoušci rozdali za všechna podzimní utkání 22 360 klokanů. Pro mančaft to na škále 1 - 10 znamená průměrnou známku 4,82.

Na podzim bylo hodnoceno celkem 20 hráčů. Nejlepším byl na podzim podle hodnocení fanoušků brankář Zdeněk „Bobby“ Zlámal, který se nejvíce líbil taktéž v domácích utkáních v Ďolíčku. "Bobby" rovněž získal nejvyšší známku podzimu za výkon na Dukle – 9,84. Na stadionech soupeřů ale celkově nejvíce zaujal Daniel Krch, který dostal šanci poprvé v 10. kole a už ji nepustil. Jeho prvenství ve venkovních statistikách je dáno jak vzrůstající výkonností, tak mimořádným výkonem, který předvedl v Mladé Boleslavi v 15. kole (známka 9,18).

Zajímavé je také srovnání jednotlivých řad. Dominuje brankář, v poli je vždy nejlépe hodnocena obrana, poté záloha, nejméně útok. Ten je ve všech ukazatelích hodnocen jako podprůměrný, tzn. je nižší, než celkový průměr týmu.

Nejvíce se Bohemka líbila v obou utkáních s Jabloncem, kdy dostala nejvyšší známky (6,80 v 16. kole a 6,66 ve 2. kole). Třetí nejzdařenější utkání hodnotili fanoušci to v Mladé Boleslavi (6,42).

Nejhůře příznivci viděli zápas na Slovácku (3,24), v Ďolíčku panovala nejmenší spokojenost v utkání s Plzní (4,29), na hranici alespoň 5 bodů nedosáhly ani výkony z utkání se Zlínem (4,37) a se Zbrojovkou (4,74). V Ďolíčku se kromě utkání s Jabloncem líbil remízový zápas s Příbramí (6,22). Je také zajímavé sledovat trend zlepšování hodnocení týmu od porážky na Letné v 11. kole Synot ligy.

Nejlepším hráčem v utkání byl zvolen nejvícekrát Zdeněk Zlámal, celkem sedmkrát. Hvězdami utkání bylo dalších pět hráčů: Lukáš Pauschek čtyřikrát, Jhon Mosquera dvakrát a jednou také David Bartek, Rafael Acosta a Daniel Krch.

Nejvícekrát se v utkáních doma líbil Lukáš Pauschek (třikrát), venku Zdeněk Zlámal, který byl u soupeřů nejlepším hráčem podle fanoušků pětkrát.

Jsou to pouze čísla, které nemá smysl přeceňovat. Za hlas fanoušků, alespoň těch, kteří s klubem žijí i virtuálně, je ovšem považovat můžeme.