Martin Cseh končí v Bohemians

Klub neprodloužil se slovenským obráncem smlouvu.

Martin Cseh končí v Bohemians

Bývalý mládežnický reprezentant Martin Cseh po sedmi letech končí ve vršovickém klubu a přes zimní přestávku bude hledat nové angažmá. "Na Bohemku budu vzpomínat v dobrém. Když jsem v devatenácti přišel do Prahy, byla zde skvělá parta kolem Radka Sňozíka, Marka Nikla, Jirky Rychlíka, Jana Morávka a dalších," vzpomíná v pozitivním na klub Martin Cseh. "Bohemka mi přirostla k srdci. Zahrál jsem si v jejím dresu první ligu," dodal slovenský obránce.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (2:0)
Po svém lednovém příchodu v roce 2009 nastoupil v tehdejší sezoně do dvou zápasů ve druhé lize. Od té doby si připsal 68 prvoligových utkání a tři vstřelené branky, nastoupil i do dalších dvaceti druholigových zápasů. Bohužel na začátku letošní zimní přípravy se vážně zranil a vynechal celou jarní část loňské sezony. "Začátkem roku jsem si v přípravném zápase přetrhal přední křížový vaz v pravém koleni a musel jsem na operaci. Operoval mě doktor Miroslav Sinkule, za což bych mu chtěl poděkovat," má stále na paměti zimní procedury. "Od té doby jsem každý den rehabilitoval. Fyzioterapeuti, masér, bazén, kolo, posilovna, běh a když už jsem byl pohybově schopný, tak jsem začal spolupracovat s kondičním trénerem Pavlem Radou, který mě dostal do aktuální formy. Byla s ním úžasná spolupráce, a i když jsem zdravý, trénuji s ním i nadále. Tento rok jsem ještě stihnul odehrát šest zápasů za juniorku," popisuje, že je po zranění již schopen nastoupit do utkání.

V kádru Bohemky je v současné době dalších pět hráčů, kteří mohou nastoupit na pozici středního obránce: Zoran Gajič, Daniel Krch, Aleš Škerle, Michal Šmíd a Radek Žaloudek, navíc je pod smlouvou i dorostenec Vojtěch Brak. I z tohoto důvodu nedošlo k prodloužení smlouvy s Martinem Csehem.

"Tímto bych chtěl poděkovat všem fanouškům Bohemky za podporu a popřát jim krásný a klidný zbytek vánočních svátků a šťastný nový rok. A věřím, že kluci dokážou navázat na konec roku a první ligu zachránit," rozloučil se na závěr Martin Cseh.

I my přejeme hodně štěstí v dalším působišti a děkujeme za dlouholetou práci!