Klokani vstoupili do nového roku vítězně

S řadou nových hráčů Bohemka přehrála Táborsko.

Klokani vstoupili do nového roku vítězně

První utkání během zimní přestávky přivedlo Bohemians na stadion Vyšehradu. V Tipsport lize jako první soupeř nastoupilo druholigové Táborsko. Klokani hned v úvodu ukázali divákům, kterých přišel velký počet (768), nové akvizice: na kraji obrany nastoupili Václav Prošek s Michalem Švecem a střed zálohy se vydal tvrdit Tomáš Hradecký.

Zápas začal pěkně zostra, Pavel Pilík několikrát tvrdě zastavil pronikající hráče v zelenobílém dresu a byl za to odměněn žlutou kartou. Nato ještě přišel překvapivý průnik bosenského útočníky Džafiče a v jedenácté minutě se Táborsko dostalo do vedení. Bohemka chtěla okamžitě reagovat, přičemž nebezpečné byly především Mosquerovy průniky po levé straně, bohužel ale ani jeden jeho centr se neujal. Kolumbijský hráč tak musel převzít iniciativu sám, kdy z ostrého úhlu propálil brankáře Táborska a rozjásal v jedenadvacáté minutě fanoušky.

Klokani byli hodně aktivní a napadali rozehrávku soupeře až u jeho pokutového území. Táborsku se tak nedařilo rozehrávat a Bohemka neustále ohrožovala branku Michala Tomy. Nejprve průnik Švece zakončoval Blecha střelou doprostřed brány, načež si svůj pokus zopakoval i po půlhodině hry, když mu při rychlém brejku strčil míč Mikuš. Ani tentokrát však na brankáře mladík nevyzrál. Chvíli po Blechově šanci to ale byl znovu Mikuš, kdo přihrával. Útočník Bohemky našel na středu volného Acostu, který tváří v tvář brankáři vsítil druhou branku Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 2:1 (2:1)
Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 2:1 (2:1)
Pět minut před koncem prvního poločasu bylo málem vyrovnáno. Preslovu střelu vyrazil Dočekal jen k nohám Silného, jenž zakončil do prázdné brány. Naštěstí se jednalo o ofsjad, a Klokani tak stále drželi hubené vedení. Do konce prvního hracího dějství ještě jednou pozlobil obranu Táborska Mosquera, ale celá akce nakonec skončila nad bránou soupeře.

V druhé půli se na hřiště podívala i již jistá nová posila Slovák Peter Čögley. Ten zaujal místo na pravém kraji obrany, Václav Prošek se tak posunul na pozici defenzivního záložníka. Od zahájení hry se dlouho na hřišti nic nedělo, když tu náhle vyslal Čögley centr přesně na hlavu Čížka, jemuž gólovou radost zkazil robinzonádou Toma. Osmělilo se i Táborsko, kdy se sám do úniku dostal Hájek. Jeho pokus ale skvělým vyběhnutím zpacifikoval Fryšták. Na druhé straně to byl znovu Čížek, kdo zaměstnával obranu Táborska, ani jednou se mu ale v zakončení nevedlo. Na Čížkovy marné pokusy navázal čtvrthodinu před koncem i Bartek, který v dobré pozici poslal balón vedle brány. Když poté Kočího přímý kop vyrazil Fryšták na roh, odešlo se do kabin se stejným výsledkem, který platil i po prvním poločase - 2:1.