Výsledek 4:0 posunul Klokany do Final Four

Bohemka si opět zahraje finálový turnaj zimní Tipsport ligy.

Výsledek 4:0 posunul Klokany do Final Four

Sobotní duel mezi Bohemkou a druholigovým Vyšehradem mohl již rozhodnout o postupujícím ze skupiny A. V případě výhry by si Klokani po roce opět připsali účast ve finálové čtyřce, ostatní výsledky by dávaly šanci ještě soupeřům.

A hráči Bohemians hned od začátku chtěli všem dokázat, že o semifinálové nasazení stojí. Ve druhé minutě si totiž šikovně na přední tyčce vyskočil na roh Haška nejvýše Mosquera a zapsal se mezi střelce. Na druhé straně se po zmatku ve vápně dostal k míči Mysliveček a Šmíd vykopával balon z brankové čáry.

To bylo na dlouhou dobu vše, alespoň co se týče šancí a závarů ve vápně. Od této doby se totiž hra odehrávala převážně ve středu hřiště. Po půl hodině se po rychlé akci dostal míč po trase Hubínek - Čížek - Prošek až do vápna, kde byl tváří v tvář lepší brankář Havránek. Na druhé straně vychytal zase nájezd Strnada včasným vyběhnutím Zlámal. I proto skončil první poločas těsným vítězstvím 1:0.

Druhý poločas začal úplně stejně jako první dějství. Po rychlé akci přehodil Acosta míč na Mikuše a ten z voleje okamžitě mířil pod břevno, brankář Zimmermann byl ale pohotový a vstřelené brance zabránil. O chvilku později tlačil Bartek míč pod sebe, ale obrana Vyšehradu ho stačila odkopnout. I Fryšták na druhé straně si připsal důležitý zákrok, když zachránil šanci soupeře po nepřesné hlavičce domácího Gajiče.

Poté ale přišla divoká sedmiminutovka. Nejdříve Mikuš kolmicí uvolnil Blechu, který pravačkou poslal míč krásně po zemi k tyčce a navýšil skóre na 2:0. O pět minut později se na střeleckou listinu zapsal i Mikuš. Nejdříve se na hranici penalty zastřeloval, ve své druhé příležitosti se již nemýlil. A konečný výsledek zaznamenal opět mladíček Blecha, když se po střetu s brankářem míč dokutálel až za brankovou čáru - 4:0.

Tento jednoznačný výsledek posunul Bohemku opět mezi čtyři nejlepší týmy turnaje. To znamená, že příští víkend odehrají Klokani na Vyšehradě dva zápasy. Přesný termín sobotního duelu bude znám po úterním losování a informaci o něm naleznete na stránkách Bohemians.