Obrat v závěru poslal Bohemku do finále

V posledních deseti minutách Klokani zabrali a vyhráli 4:2.

Obrat v závěru poslal Bohemku do finále

Nejdříve pořadatele zaskočil sníh, poté měli organizátoři problémy s odklízením. Kvůli tomu začal druhý semifinálový duel až po druhé hodině, téměř s hodinovým zpožděním oproti původnímu plánu. Možná i proto vstoupila obě mužstva do zápasu velmi opatrně. Bylo vidět, že terén dnes určitě fotbalu kvalitu nepřidá.

V páté minutě se ale Bohemka dostala do slibné příležitosti. Čížek chytře pustil přihrávku za sebe na nabíhajícího Mosqueru, ten ovšem následným centrem ve vápně nikoho nenašel. O chvilku později Čížek již překonal i brankáře, míč směřující z ostrého úhlu do odkryté branky ovšem jeden z obránců Sigmy dokázal odkopnout do bezpečí.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 4:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 4:2 (1:1)
Slibnou příležitost si dokázala vytvořit i Sigma. Jemelka hledal ve vápně Ševšika, ten ale ve skluzu nezasáhl naštěstí míč ideálně a poslal ho vedle tyčky. Na druhé straně centroval opět aktivní Mosquera, před nabíhajícím Čížkem ale míč obrana odvrátila.

Ve 35. minutě hostující Olomouc chybovala. Jirásek vystihl přihrávku, vyslal do vápna Mosqueru, ten zpětnou přihrávkou našel nabíhající spoluhráče. K míči se nejrychleji dostal Acosta, ale do střely nedal potřebnou razanci a brankáře Spurného neohrozil. A potvrdilo se pravidlo nedáš - dostaneš. O minutu později byl na druhé straně nejvýše postavený Chorý, který se po centru prosadil hlavou a otevřel skóre.

Naštěstí dokázali Klokani ještě v první půli vyrovnat. Mosquera našel ve středu hřiště Jiráska, ten si ještě posunul míč a zamířil na druhou stranu - 1:1.

Druhý poločas začal chybou Gajiče. Ten při snaze hrát dozadu ztratil míč a i přes následné zmatky před Zlámalem se k dorážce dostal Chorý a vstřelil svoji druhou branku v utkání. Na druhé straně se snažil srovnat krok Schick, ale na přední tyčce byl dobře střežený.

Poté ale přišel drtivý závěr Klokanů. V 77. minutě Havel centroval po odraženém rohu zpátky do vápna, na míč si společně vyskočili Šmíd se Schickem, ale obránce Bohemians byl úspěšnější a srovnal na 2:2. Devět minut před koncem vstřelil nejhezčí gól celého turnaje Hubínek. Skákavý balon poslal na zadní tyč a brankáři nezbylo nic víc, než se jen ohlédnout za krásnou střelou. A za další minutu posunul ve středu hřiště Lulič míč na Schicka, který posadil brankáře na zem a nad padající nohou poslal balon za jeho záda - 4:2.

Zvýšit skóre mohl ještě Lulič, ale při hokejové kličce pořádně nedotáhl blafák a brankář mu míč od kopačky stihl ještě vyrazit. I přesto dokázali Klokani na nebezpečném terénu Sigmu porazit, a postoupili tak do nedělního finále (výkop 13:30).