Bohemka padla až po penaltovém rozstřelu

Ve finále branky nepadly, rozhodovaly až penalty.

Bohemka padla až po penaltovém rozstřelu

Na již upraveném hřišti na Vyšehradě nastoupila Bohemka se Zlínem k finálovému klání, který byl ve znamení odvety za loňskou porážku v boji o třetí příčku v Tipsport lize. A Klokani začali aktivněji. Havel hned v 5. minutě hledal centrem ve vápně Mikuše, ten se sice dostal k zakončení, ovšem praporek asistenta Šimáčka šel vzápětí nahoru.

Ve 12. minutě byla Bohemka blízko vedení. Čížek ve vápně nasadil Matějovovi jesle, zvedl hlavu a ideálně našel opět Mikuše. Ten nebezpečnou střelou na přední tyčce hledal prostor, ale Holý byl včas na správném místě. Na druhé straně musel po půlhodině hry hasit chybnou rozehrávku Havla stoper Šmíd, za což viděl od rozhodčího Kocourka žlutou kartu.

Do konce první půle si připsali Klokani ještě dvě velké šance. A vždy v tom byli "namočení" Lulič s Mikušem. Nejdříve chorvatský záložník ve vápně zachoval chladnou hlavu, našel dobře postaveného Mikuše, ten ale netrefil levačkou odkrytou bránu a poslal míč vysoko nad břevno. Za chvilku dvorní nahrávač Lulič opět vybídnul slovenského forvarda, jeho střelu ale zlikvidoval včasným vyběhnutím opět Holý. I proto byl poločas bezbrankový.

Druhá půle byla bez výrazných šancí, slibnější příležitost si vypracoval až v 77. minutě dnešní oslavenec Schick. Ten se uvolnil chytře na kraji hřiště, navedl si míč až do vápna, ale před Acostou, kterého český reprezentant hledal přihrávkou, obrana "ševců" raději balon odkopla do bezpečí. O dvě minuty později prošel středem hřiště uruguayský záložník, přihrál do strany na Mosqueru, ten ale následně špatně centroval.

Na druhé straně ochránil Fryšták své čisté konto, když v 84. minutě vyrazil střelu z přímého kopu na roh. Před Jordanem na druhé straně byl nebezpečný ještě ke konci zápasu Hubínek i hlavičkující Mosquera, ale ani jeden branku nevstřelil.

Fanoušci byli tedy svědky penaltového rozstřelu. Hráči v zelenobílém začínali a již ve druhé sérii Jindřišek překopnul branku a jelikož byl nakonec jediný, který penaltu neproměnil, mohli se fotbalisté Zlína radovat z premiérového vítězství v zimní Tipsport lize. Klokani si vylepšili loňské čtvrté místo a před odletem do Turecka zakončili přípravu bez porážky v základní hrací době.