Pivarník: K vítězství jsme měli blíž

Roman Pivarník hodnotí utkání a průběh celé přípravy.

Pivarník: K vítězství jsme měli blíž

Jak viděl hlavní trenér finálové utkání, jak probíhá příprava, přivítáme nějaké nové tváře v zelenobílém dresu? To se dozvíte v rozhovoru.

Jak byste zhodnotil finále?
K výhře jsme měli blíž. Vytvořené šance jsme bohužel neproměnili. Penalty už byly pouze loterií. Oba dva týmy je zahrávaly dobře.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 4:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 4:2 (1:1)
Budete některým hráčům vytýkat neproměňování šancí?
S tímto problémem se potýkáme po celý turnaj. Dali jsme sice čtrnáct gólů, což je za pět zápasů pěkné číslo. Měli jsme ovšem obrovský počet šancí a produktivita není taková, jaká by měla být.

Zvládají přípravu Mosquera s Acostou, kteří nejsou zvyklí na mrazivé podmínky, které panují nyní v Čechách?
Jhon už je zvyklý. Je to pro ně samozřejmě těžké, ale poprali se s tím výborně. Už se těšíme do Turecka, kde budeme na přírodní trávě a i podmínky budou lepší.

Probíhá zimní příprava podle plánu? Nejsou nějací hráči zranění?
Vše probíhá jak má. Odtrénovali jsme to, co jsme chtěli. Jen Akulinin je nemocný, má zápal dutin, Škerle dostal angínu a Dočekal je nyní mimo, jinak jsou všichni v pořádku.

Je kádr už uzavřený? Nebo ještě přivedeme nějaké posily?
Máme zájem ještě o jednoho hráče na kraj a stále na tom pracujeme.

Máte už jasno, jak by měla vypadat základní jedenáctka v úvodním jarním kole?
Trochu už jasno mám, ale sestava se začne krystalizovat až na soustředění. Šanci dostali všichni hráči. Hráli jsme systémem poločas - poločas, každý si tedy odehrál své. Teď začneme pilovat tu základní sestavu, abychom ji mohli připravit na první jarní kolo do Olomouce.

Zůstanou nějací hráči doma?
Odcestujeme s kompletním kádrem. Zůstává pouze Blecha, z důvodu nominace do reprezentace. Ještě uvidíme, jestli bude moci odcestovat brankář Dočekal, který se potýká se zánětem achilovky.