Začíná nám jaro!

Bohemka cestuje do Olomouce, kde odstartuje boj o záchranu.

Začíná nám jaro!

I když tomu kalendář úplně neodpovídá, v sobotu 13. února startuje všem Klokanům jaro! Přesněji jarní část Synot ligy, neboť A mužstvo Bohemians nastoupí v sobotu od 16 hodin k 17. kolu české nejvyšší soutěže, k prvnímu "jarnímu". Svěřence trenéra Pivarníka čeká sestupem ohrožená Sigma, která má v tabulce pouze o jeden boď méně a krčí se o dvě místa za zelenobílými. Podzimní zápas skončil v Ďolíčku nerozhodně 1:1.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Hráči vyrazí společně s realizačním týmem na východ země již v pátek odpoledne po tréninku v Uhříněvsi. A před Klokany je těžký úkol. V historii samostatné české ligy v Olomouci ještě nevyhráli a z dvanácti již odehraných zápasů na půdě Sigmy vstřelili pouze šest branek. "Já na historii moc nekoukám. Pro mě je důležité, abychom to zlomili a zapsali novou historii," řekl trenér Roman Pivarník k negativní vzájemné bilanci.

V zimní přípravě se ale hráčům střelecky dařilo. Ze vstřelené branky se radovali dokonce vícekrát, než za celou podzimní část ligy. "Musím říct, že v každém utkání a s každým soupeřem jsme si vytvářeli hodně šancí. V závěru podzimu a v přípravě jsme je více proměňovali. Doufám, že budeme v této vlně pokračovat," vyjádřil jasné přání Pivarník.

Do utkání zbývají pouze dva dny a trenér má o základní jedenáctce již jasno. "O sestavě jsem rozhodnutý, visí tam jenom jeden otazník. Jestli se zdravotně nic nestane, tak o deseti hráčích, kteří vyběhnou v sobotu na hřiště, vím," řekl trenér jasně. Pozitivní problémy řešil v útoku. "Máme dva špičkové útočníky, kde jsem musel vybrat jednoho z nich. Rozhodoval jsem se ještě ve středové řadě a na krajích zálohy," prozradil, které pozice řešil do poslední chvíle.

Na hřiště ale určitě nevyběhne David Bartek, který pyká za čtvrtou žlutou kartu a Aleš Škerle, který hostuje u Botiče právě z Olomouce. Naopak je velmi pravděpodobné, že se v sestavě ukáže alespoň jeden nováček. "Jak se bude sestava podobat té z páteční generálky, prozradit nechci," byl Pivarník tajuplný a neprozradil, kdo ze čtveřice nových tváří (Peter Čögley, Tomáš Hradecký, Václav Prošek a Michal Švec) má největší šanci na základní sestavu.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Na druhé straně přivítal klub dva nové hráče v kabině. Na hostování zamířil z Plzně útočník Aidin Mahmutovič, do obrany klub získal lotyšského reprezentanta Renarse Rodeho. Kvalitu mají ale i ostatní hráči Sigmy. "Mají silnou ofenzivní složku. Hrozbou může být právě Mahmutovič, který nyní přišel, tak i Ordoš, který měl podle mě fantastickou sezonu," nezapomněl ani na útočníka s bohemáckou historií. "Stejně jako Navrátil, Petr, či Houska, ta ofenzivní síla mužstva tam je. Musíme využít slabiny Olomouce a ty víme, kde jsou!" zněl trenér odhodlaně. Mahmutovič se stal se třemi góly jedním z nejlepších střelců zimní přípravy Olomouce. Lepším byl pouze třiadvacetiletý Tomáš Malec.

Kádr patnáctého celku ligy zná nejenom Roman Pivarník velmi dobře. Několik let strávil v klubu na různých pozicích. "Je to pro mě stále trochu speciální zápas. Nechci to brát osobně, to pak není dobře, ale bydlím v Olomouci, strávil jsem tam určitý čas, stejně tak jako Martin Vaniak a Tomáš Trucha. V Sigmě jsem hrál i trénoval, fanoušci za mnou byli. Myslím si, že to bude zvláštní zápas, ale nyní pracuji pro Bohemku a je důležité, abychom ten zápas zvládli," dodal Pivarník na závěr.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Náš sobotní soupeř za sebou má kvalitní přípravu. V osmi zápasech si připsal sedm výher, jedinou porážku zaznamenali svěřenci trenéra Jílka s polským celkem Piast Gliwice. I přes postup ze základní skupiny Tipsport ligy narazili Klokani v semifinále tohoto zimního turnaje na druhý celek Olomouce, tudíž se výhra 4:2 nezapočítává do zimních statistik našeho rivala.

Zápas začíná v sobotu 13. února od 16 hodin, na starost ho bude mít rozhodčí Radek Příhoda, pomáhat mu budou asistenti Ivo Nádvorník a Lucie Ratajová. Fanoušci plánují na první jarní zápas vlakový výjezd. Hlavní skupina fanoušků Bohemky má sraz na pražském Hlavním nádraží v 10:30 a vydají se na Hanou rychlíkem Jan Amos Komenský s odjezdem v 10:55. Vstupenky se prodávaly ve fanshopu v Ďolíčku, na internetových stránkách Ticketportalu a v den zápasu si budete moci lístky zakoupit i na pokladně stadionu u vstupu do sektoru hostí. Ten se nachází na východní tribuně.

I na první jarní zápas Klokanů připravili bookmakeři Fortuny, partnera Bohemky, bohatou kurzovou nabídku. Za favorita však považují domácí Hanáky, na které byl vypsán kurz 1,92. Remíza je k mání v kurzu 3,35, výhru našich barev můžete vsadit v kurzu 4,3. Samozřejmostí jsou i vypsané podhry. Například ta, že Bohemka vyhraje oba poločasy. V tomto konkrétním případě za 100 Kč vsazených vyhrajete 2 200 Kč. Všechny ostatní kurzy naleznete zde.