Z prvního jarního kola Klokani vytěžili bod

Po gólové přetahované se družstva rozešla smírně 2:2.

Z prvního jarního kola Klokani vytěžili bod

Úvod jara přivál Klokany na hřiště trápící se Olomouce. Hned tři nové tváře se objevily v základní sestavě Bohemky: Čögley, Švec a po zranění Jindřiška na předzápasovém tréninku i Hradecký, na lavičce navíc byl i poslední do party Prošek. Při absenci stálého kapitána převzal kapitánskou pásku Krch, jednalo se tak o jeho první ligové soutěžní utkání v této pozici.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
První hrací dějství začalo opatrně z obou stran. Klokani sice měli možná více ze hry, i tak ale byl míč k vidění především ve středu hracího pole. První vážnější příležitost tak přišla až ve čtrnácté minutě, paradoxně na straně Olomouce. Hála se dostal po souboji se Švecem do vápna, kde skákající balon trestuhodně promáchl Gajić. Zasáhnout tak musel až vrátivší se Čögley, jenž skluzem zažehnal nebezpečí.

I následně to byla Olomouc, která si vytvořila vyloženější šance. Nejprve Navrátil přestřelil bránu z malého pokutového území a chvíli po něm musel hasit nebezpečí Švec, který vykopl pryč balon šourající se pomalu do brány. Když Bohemka přežila i další šanci Rodeho a znovu Navrátila, vytasil se se svou střelou Acosta a Buchta měl hodně práce, aby jeho pokus vytěsnil alespoň na rohový kop.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
Co se nepovedlo Acostovi, zvládl chvíli před koncem prvního poločasu Schick. Mosquera prošel s balonem půl hřiště a v signalizované výhodě přihrál do vápna Schickovi, ten se zvládl uvolnit a střelou na zadní tyč překonal brankáře Buchtu. Klokani tudíž šli do kabin se slibným vedením.

Začátek druhé půle byl pro Bohemians jako z hororu. Tři minuty po zahájení hry se za obranu dostal Ordoš a jemným píchnutím do míče překonal vyběhnuvšího Zlámala. To ale nebylo ještě vše, hned za další tři minuty po první brance Olomouce rozvlnil síť Mahmutovič po rychlém záběhu za obranu a strhnul vedení na stranu hanáckého celku.

Klokani museli začít myslet více na útok, a to se jim nakonec vyplatilo. V devětašedesáté minutě to byl znovu v roli nahrávače Mosquera, kdo se přičinil na brance. Kolumbijec našel ve vápně Jiráska, ten poslal míč přesně mezi stopery a brankáře až na zadní tyč k Acostovi, jenž ve skluzu neměl problém uklidit míč do prázdné brány. Po této brance bylo srovnáno a hra byla narušena několika střídáními, i tak to ale byli Klokani, kdo udával tempo hry.
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)


Hráči v zelenobílém zatlačili svého soupeře na jeho polovině a pokoušeli se dosáhnout vedoucí branky. Nicméně to se jim již nepodařilo a v závěru mohli být rádi, že si z Olomouce odvezli bod. Běžel nastavený čas, kdy se úplně sám dostal na hraně velkého vápna k balonu Ordoš a vyslal střelu, jež se po zákroku Zlámala odrazila od břevna kousek před brankovou čáru. To už ale bylo vše, zápas byl ukončen, a Bohemka si tak díky výsledku 2:2 připsala první jarní bod do tabulky.