S Duklou prodloužit domácí sérii

Sobota = derby, masopust, dětský program.

S Duklou prodloužit domácí sérii

Při prvním jarním domácím utkání uspořádá klub oblíbený vršovický masopust. V Ďolíčku budou k dostání nejenom zabíjačkové hody, ale odměněni budou i dětští návštěvníci v maskách. Navíc do Vršovic přijede Dukla, fanoušky tedy čeká pražské derby a Klokani se navíc budou snažit o prodloužení domácí série neporazitelnosti. Fanoušek, který dorazí v sobotu na stadion, se má určitě na co těšit! Začněme ale postupně...

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)
Ďolíček otevře své brány již ve 12 hodin a přístupný bude všem fanouškům se zakoupeným lístkem. Ostatní budou muset využít otevřených pokladen, vstupenky se budou prodávat v cenové relaci od 150 do 230 Kč. Zvýhodněné lístky pro děti do 150 cm a osoby starší 70 let se prodávají pouze v předprodeji ve fanshopu (do pátku) a na internetových stránkách Ticketportal. V den zápasu budou k dispozici pouze lístky za plnou cenu. I tak se ale na stadion mohou dostat děti mnohem výhodněji! Všechny děti do šesti let mají tradičně vstup úplně zdarma. Jelikož se v Ďolíčku koná vršovický masopust, budou mít veškeré děti do patnácti let v maskách vstup taktéž volný. Místa mají zajištěná v prvních řadách sektoru A1. Na ochozu stadionu si navíc mohou děti zasoutěžit o malé dárečky.

Na náměstíčku budou probíhat ukázky řeznického řemesla, připraveny jsou totiž zabíjačkové hody. Vše samozřejmě v rámci splnění všech nových veterinárních předpisů. Na náměstíčku budou dokreslovat pohodovou atmosféru muzikanti z kapely Švejk music. Masopustní prodej alkoholických nápojů bude vzhledem k následnému utkání povolen pouze v první hodině konání akce. Posléze bude k dostání ve stáncích z alkoholu pouze pivo. Masopust se bude konat pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy a Městské části Praha 10.

Samotný zápas začíná ve dvě hodiny odpoledne, což je přijatelný čas pro celou rodinu, ale i pro fanoušky s delší dojezdovou vzdáleností do Vršovic. Hráči na konci minulého roku zaznamenali úspěšnou sérii tří po sobě jdoucích výherních zápasů. Navíc Klokani doma naposledy prohráli v září s Plzní a nikdo si v Ďolíčku nepřeje tuto sérii přerušit! "Jako do každého utkání půjdeme do zápasu tak, abychom ho zvládli a byli na konci spokojeni. Hrajeme doma, takže půjdeme za vítězstvím," říká odhodlaně trenér Roman Pivarník.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 0:0 (0:0)
Lodivod Bohemians může již oproti zápasu v Olomouci počítat s vykartovaným Bartkem a "olomouckým" Škerlem. "Je to určitě pozitivní zpráva, máme alespoň více variant. Vycházet ale budeme z poslední sestavy. Uvidíme, nějaké změny možná přijdou," byl lehce tajemný. Naopak zápas musí po dohodě klubů vynechat Hašek. Mezi zraněné se již před týdnem zařadil Jindřišek, který bude nejenom trenérovi chybět dlouhodobě. Bližší informace přineseme na Virtuálním Ďolíčku v nejbližších dnech.

Dukla v prvním jarním kole přehrála Liberec a po brankách Bergera a vlastní brance nováčka Karafiáta vyhrála 2:0. "Minulý týden zvládla složité utkání, snaží se pokračovat ve své filozofii," řekl po osobní páteční účasti na Julisce trenér Pivarník. Do zápasu zasáhlo hned pět jarních nováčků, tři z nich (Breznaník, Hroššo, Vašíček) rovnou v základní sestavě. "Zápas nebyl úplně takový, jak hrála Dukla utkání předtím. Nedokázala dominovat na míči, ale na druhou stranu ho výsledkově zvládla. Otázkou také je, co jim Liberec dovolil," vrátil se slovenský rodák ještě k pátečnímu zápasu Dukly. Po připsání třech bodů odskočil celek z Julisky na osmou příčku v tabulce s náskokem pěti bodů na Klokany.

Zápas začíná přesně ve 14 hodin, Ďolíček se otevře již dvě hodiny před zápasem. Na starost ho bude mít rozhodčí Zbyněk Proske, asistenty budou Martin Wilczek a Radek Kotík. Čtvrtým rozhodčím byl delegován Ondřej Berka. Před samotným zápasem dojde na hrací ploše k oficiálnímu rozloučení s vítězem evropského Superpoháru Radkem Šírlem, který v zimě ukončil aktivní kariéru.

Bookmakeři Fortuny, partnera Bohemians 1905, toto pražské derby vidí jako velmi vyrovnané, bez jasného favorita. Na domácí Klokany lze vsadit v kurzu 2,68, hosté z Julisky mají jen o málo menší kurz: 2,6. Remíza je pak oceněna hodnotou 3,15. Zajímavou možností je sázka na branky. Třeba to, že se budou radovat fanoušci obou týmů alespoň z jednoho gólu, lze vsadit v kurzu 1,71, na opačnou variantu, tj. že alespoň jeden mančaft branku nevstřelí, Fortuna vypsala kurz 1,99. Zajímavá je informace o tom, jak hráči Fortuny vidí šance jednotlivých týmů. Na Klokany jde 23% sázek, 30% preferuje Vojáky z Julisky, zbylých 47% má na svých tiketech remízu. Všechny sázky naleznete na tomto odkazu.