Tři body zajistil kapitán

Bohemka porazila Duklu 1:0 brankou Krcha.

Tři body zajistil kapitán

V zápase 18. kola proti Dukle musel trenér Roman Pivarník udělat další vynucenou změnu na postu defenzivního záložníka. Zranil se i Tomáš Hradecký, takže na předstoperu musel nastoupit Michal Švec. Do stoperské dvojice se místo Gajiče postavil Michal Šmíd.

V prvních minutách se Klokani neúspěšně zastřelovali. Schick, Mosquera i Jirásek stříleli nad branku. První střelu mezi tři tyče tak zaznamenali hosté, Michal Breznaník napálil přímý kop z třiceti metrů přímo na branku a Zdeněk Zlámal se musel natahovat. O chvíli později se brankář Bohemky jen ohlížel za nepřesnou střelou Vašíčka, který využil Bergerovu přihrávku.

Domácí sice měli územní převahu, přes kompaktní obranu se však nedostávali do šancí. Hosté si ve hře s rychlým přechodem pomáhali tvrdými zákroky, které odnášel zejména Peter Čögley, ten se ale vždy zvedl a divákům se jevil jako nezničitelný.

Největší šanci měla na konci první půl Dukla. Tomáš Berger byl sám před Zlámalem, ve skluzu si ale míč zasedl pod tělem a dal zelenobílé obrany chvilku na návrat. Dan Krch pak odkopem z brankové čáry zachránil poločasový bezbrankový stav.

Po změně stran se dlouho útočilo výhradně na jednu branku, pod kotel. Acosta ještě mířil nepřesně a v 55. minutě zkazil Patriku Schickovi i fanouškům radost praporek pomezního rozhodčího.

Tlak ale stoupal a brankář Hroššo se už po hodině uchyloval ke zdržování, aby uklidnil své spoluhráče. Nebylo mu to nic platné. V 68. minutě si na centr po rohovém kopu naskočil Krch a nadvakrát protlačil míč do sítě. Stadion konečně mohl vybuchnout nadšením.

Až pak se vojáci probudili a snažili se o vyrovnání. Jejich největší šanci ale spálil Vašíček a závěr si Klokani hlídali. Díky třem bodům za vítězství 1:0 se Bohemka posunula na 12. místo.