Boj o Ďolíček na pražském magistrátu vrcholí

Fanoušci odevzdali petici na podporu Ďolíčku, ve čtvrtek bude veřejná schůze DFB.

Boj o Ďolíček na pražském magistrátu vrcholí

Zdá se, že příštích několik týdnů bude rozhodujících pro příští osud stadionu v Ďolíčku. Bohemka má platnou nájemní smlouvu pouze do konce června tohoto roku a pokud se vedení Hl. m. Prahy nerozhodne poměrně rychle o svém budoucím vztahu ke stadionu Bohemians, může mít klub velké potíže se získáním profesionální licence pro příští sezónu.

V posledních týdnech se však zdá, že vedení Hlavního města začíná na poslední chvíli konat. Poté, co vyslanci vedení Družstva fanoušků Bohemians navštívili v minulém týdnu členy Rady Hl. m. Prahy, projednal po tříměsíční prodlevě záměr na nákup tradičního vršovického fotbalového svatostánku Výbor pražského zastupitelstva pro správu majetku. Jeho členové záměr na pořízení stadionu jednohlasně schválili, avšak s výzvou, aby k akvizici finančně přispěla i MČ Praha 10. Zároveň v usnesení doporučili urychlené projednání kauzy Ďolíček v Radě hlavního města.

Fanoušci proto na dnešní zasedání radních přišli opět podpořit záchranu svého milovaného stadionu a odevzdali k rukám primátorky Krnáčové petici "Zachraňte Ďolíček". Podporu této výzvě v minulých měsících vyjádřilo svými podpisy 6615 osob. Podle některých informací by mohli radní rozhodnout o budoucím osudu Ďolíčku a Bohemky již na svém příštím zasedání v úterý 1. března.

Ještě předtím, a sice tento čtvrtek od 18 hodin, pořádá vedení Družstva fanoušků Bohemians setkání fanoušků pod pergolou, v případě nepřízně počasí ve VIP prostorách Ďolíčku. Vedení DFB vyhlašuje mobilizaci všech Klokanů! Přijďte proto v hojném počtu probrat další postup v otázce záchrany našeho milovaného stadionu, jedné z nejvýraznějších tradičních dominant pražských Vršovic. Rozhodující boj se blíží, Bohemka a Ďolíček potřebují i vaši podporu!